Skocz do zawartości

Uzywana pompa wspomagania??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

chyba musze wymienić pompe wspomagania bo są odgłosy mruczenia przy skrętach i szarpanie silnikiem ( tak choby silnik przerywał nie palił na wszystkie cylindy )

widze to, rano jak daje opory bo napinacz skacze jak opentany czyli pompa sie zaciera !!!!!

tak jak sprawdzić uyzywke ???? czy jakis zamiennik lepiej????

doradcie coś to tego !!!!!

Edytowane przez andre1981
Opublikowano

Nowa, oryginalna. Nie ma sensu używek kupować. Wiem bo już ten temat przerabiałem. Niestety tutaj pomoże tylko wymiana na nową cześć i tyle. Chyba że będziesz miał szczeście takie że ci się zatrze i przestanie dziłać całkowicie, to przynajmniej będziesz mógł jeździć. Ja miałem tak że nie mogłem kierownicą ruszyć.

A pomp używanych przerobiłem 4 i żadna niepopracowała długo. Cała akcja polega na tym że przecieka woda do niej przez sparciałą uszczelke i zaczynają się robić wrzery na tej częsci w której chodzą łopatki, dzieki czemu przepuszcza olej i generalnie nie działa.

Tak przynajmniej działa w m60 i m62 :(

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

no ok

ale czy jest taka możliwość ze całkiem mi sie zatrze ?????(wogule nie bendzie sie kręcić na pasku)???

jest to możliwe

bo napinacz skacze ja opentany jak by były tam jakieś opory ,ale tylko na wolnych obrotach

Opublikowano

Masz to samo co ja mialem. Masz wżery w że tak powiem prowadnicy i zatrzymuje ci łopatki. Tutaj nic nie da regeneracja, tylko wymiana. W zasadzie jak sobie wczoraj spojrzałem to z zamienniekiem może być jakiś sens, bo jest 5x tańszy niż oryginał. Wybór należy do ciebie, ja wybrałem nowy ori, bo cenie sobie niezawodność.

Myśle że jest to możliwe i nie wiem czy np pasek się może nie zerwać. Ale to już musi ktoś zoreintowany się wypowiedzieć. Chociaż z drugiej strony patrzyłem na te łopaki i mozliwe ze jak by doszlo do calkowitego zablokowania się to raczej pękną i będzie ci się krecić caly czas bez oporów, ale mówie jeszcze raz, nie wiem.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen