Skocz do zawartości

320d 2000r przed liftem Problem z kodowaniem kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem wczoraj rozkodował mi się kluczyk i teraz mam problem bo nie moge otworzyć ani zamknąćauta z pilota ;/

czytałem na forum poradniki kazdy z nich taki sam i też żaden opis nie działa

może ma ktoś sposób na kodowanie kluczyka?

Opublikowano
może spróbuj najpierw wymienić baterię i dopiero kodować. Sam z siebie nie powinien się rozkodować. A inne twoje kluczyki działają? Oczywiście od tego BMW
Opublikowano

sam z siebie to nie przestał działać miałem mały problem bo przy podłączaniu lamp zrobiło się zwarcie i wyciągnąłem wszystkie bezpieczniki od razu gdyż nie mam cierpliwości do sprawdzania każdego po kolei i nie miałem przy sobie schematu bezpieczników ;/ po wsadzeniu wszystkich bezpieczników z powrotem pilot przestał działać ;/ pilot wydaje mi się że baterie ma dobrą bo wcześniej wszystko było wporządku zasięg nie był rewelacyjny ale działało

czytałem też że piloty bmw same się ładują w stacyjce więc nie robiłem próby wymiany bateri

Proszę o pomoc

Opublikowano
są dwa rodzaje pilotów jedne się ładują, drugie mają baterie. Nie wiem jaki jest u ciebie. próbuj do skutku, ale żeby wyjęcie bezpiecznika resetowała pilota? jakoś nie chce mi się wierzyć. Nikt inny nie pomoże koledze ??????!!
Opublikowano
wydaje mi sięże kluczyk mam ładowany rozcięłem go tak jak znalazłem w jednej z instrukcji i bateria byłą przylutowana czy to jest akumulatorek?
Opublikowano
tak tam w środku masz akumulatorem ładowany pod czas podpięcia do stacyjki. jesli on jest na miejscu to powinno chulac dość często zdarza się ze jest oberwane kieszen mocowania akumulatorka i nie łączy może być tez tak ze jest ukrzyty ( tak jak w moim przypadku) jakiś tranzystorek porostu idź do jakiegoś kumatego gościa który robi piloty tylko naprawdę kumatego nie każdy robi piloty do BMW