Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da sie sprowadzić e24 jako auto kolekcjonerskie? Wiem, że są inne zasady na takie auta, może ktoś wie czy czym sie różnią? 1,5 roku temu gościu, który tym sie zajmuje proponował mi 6-tkę ale wtedy nie miałem tyle kasy. Nie wiem jak jest teraz.

dzieki za pomoc. A może ma ktoś 635 lub M6, tak zupełnie niepotrzebne?

Przemas

Opublikowano

Teraz jest tak:

Auto musi mieć nie mniej niż 25 lat. A jeśli auto będzie młodsze niż 25 lat i starsze niż 10 to też da się sprowadzić jako zabytek ale rzeczoznawca musi uznać je za rzadkie lub unikalne (np. pierwsze w którym zastosowano jakieś nowe lub przełomowe rozwiązania techniczne w tamtym okresie).

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jak auto opisze rzeczoznawca... może się uda :wink:

Jest jeszcze inny sposób. Sprowadzenie auto jako kontynuację kolekcji. Np. masz BMW 3.0CSi jest następnikiem jest "6" E-24. W takim wypadku możesz sprowadzic sobie "6" na kolekcjonera bo komletujesz kolekcję. Nie wiem tylko czy wystarczy mięc jedno czy dwa auto żeby móc sprowadzać w ten sposób młodsze egzemplarze.

Opublikowano
dzieki za info. Ogólnie jest tak, że można sciagnac ale trzeba miec 3 samochody tej marki a wtym jedno powyzej 25 lat. Ponadto model ktory chcesz kupic musi byc "istotnym modelem w historii firmy (?)". Trzeba znalezc kolekcjonera i odkupic od niego po sprowadzeniu. ja juz kogos mam :)