Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tydzien temu byłem zmuszony do wybicia szyby w moim BMW E34. Zdecydowałem się na tylną gdyż znajomy miał oryginał za 50 pln. Klejąc posmarowałem dokładnie brzegi szyby oraz brzegi tyłu w samochodzie. Szyba ładnie się wkleiła, na drugi dzień polewając wodą z węża przecieka mi od góry i w rogach :( Uszczelniałem te miejsca silikonem od wewnątrz i nadal to samo.

Co możecie mi poradzić w tej kwestii ? Jak naprawić usterkę?

PS: Proszę się nie wyśmiewać, ale brak funduszy zmusił mnie do własnoręcznej pracy, a profesjonalnych narzędzi też nie posiadam

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc!

Opublikowano
a na jaki klej wklejales ta szybe? wytnij sobie ten silikon bo silikon jest kwasny i ci to bedzie rdzewiec, zajmuje sie wymiana szyb samochodowych i widzialem wiele przypadkow w ktorych ktos uszzelnial silikonem a potem jak zobaczyl tyle rdzy to sie zalamal... wyczysciles karoserie ze starego kleju?? odtlusciles karoserie i szybe? bo jak nie to to moze byc powodem przeciekania bo klej nie zlapal dobrze na szybie albo budzie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wilu1 dobrze mówi,

jak nie chcesz dużo inwestować to kup klej do szyb AUTOGLASS (koszt 40zł) i wysmaruj w miejscach gdzie cieknie

Próbowałem silikonem, dodawałem starego kleju i jak leje szlauchem to dalej to samo. Trzeba by wyciąć szybe i wprawić od nowa.