Skocz do zawartości

BMW 530da skrzynia czy dyfer??pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam dziś rano jadąc do kościoła 5,30 d Automat bardzo spokojnie ...nagle daje gazu a tu nic jakby bieg wyskoczył i nic nie działa D, R po sciągnięciu do domu wszedłem pod nią do kanały kolega wrzucał biegi wał się kreci gdy dodał gazu przyspieszał...podczas wrzucania na P słuchać zgrzyt wyhamowywanych trybów dziękuję za odpowiedzi...
Opublikowano
Hej, jeżeli wał się kręci, a dyfer nie to chyba odpowiedź nasuwa się sama. Swoją drogą takiego uszkodzenia dyfra w życiu nie widziałem.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
dla mnie tez to jest dziwne... mi też wydaję się że to dyfer ale ten zgrzyt przy wrzucaniu na pozycje P mnie niepokoi bo jakby dochodził ze skrzyni...
Opublikowano
Po swoim doświadczeniu obstawiam dyfer :wink:
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
A frezy na wale,krzyżaki.Co do zgrzytu to pakując P blokujesz skrzynie,która jest w ruchu bo piszesz,że wał się kręci i stąd zgrzyt.Po za tym opisujesz mało precyzyjnie.Zobacz czy gdy masz zapięty bieg i wał się kręci razem z nim kręci się ta ''szajbka'' która wychodzi z mostu i jest połączona z wałem. I nie polecam abyś po zapięciu biegu dodawał gazu,a następnie od razu na P bo będzie cię to drogo kosztować.Pozdrawiam.
Opublikowano
Dzięki Panowie samochód już został zaprowadzony do Kolesia który zna się na BMW i sam jeździ również...padł dyfer ,wytłumaczył mi skąd ten zgrzyt nie powiem uspokoił mnie tym...strasznie jestem zaskoczony ze podczas spokojnej jazdy się skończył a nie podczas gwałtownego ruszania:/