Skocz do zawartości

[E81/E82/E87/E88] Radio Professional jak dodać USB?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam radio professional z AUX-in ale bez USB audio

na allegro mozna znaleźć różne moduły USB do BMW

ale nie wiem co tak naprawdę jest potrzebne, by podłączyć przez USB odtwarzacz MP3 lub iPhone

a może jakiś emulator zmieniarki by wystarczyl?

czy ktoś w okolicach Warszawy montuje USB audio do tego radia?

Opublikowano
Niestety nie pomogę w rozwiązaniu problemu kto Ci to zamontuje, ale z pewnością potwierdzę że warto takie coś mieć. Ja mam u siebie fabryczne USB i po zaopatrzeniu się w dobry PENDRIVE 16GB masz praktycznie nieograniczoną ilość muzyki na twardym dysku.
Opublikowano

ja wiem czy USB to taki super pomysł :nienie: tym bardziej , że na radiu professional jest bardzo mały ekran do tego mając pendriva 16GB jak pisze kolega na którego wejdzie z 3000-3500 utworów to jakbyś chciał tak przelecieć w dół choćby z 500 utworów to byś zwariował albo zajechał na miejsce.. :modlitwa:

Ja uważam osobiście ze AUX-in jest zdecydowanie lepsze.. :cool2: dlaczego: obecnie większość oferowanych na rynku telefonów są to smartphony które mają dużo pojemność i do których niema problemu podłączenia słuchawek, a co za tym idzie kabla AUX-in.. Jest wygodne wyszukiwanie i przejrzysty wygląd całego pakietu muzycznego.. :roll2:

Opublikowano
ja wiem czy USB to taki super pomysł :nienie: tym bardziej , że na radiu professional jest bardzo mały ekran do tego mając pendriva 16GB jak pisze kolega na którego wejdzie z 3000-3500 utworów to jakbyś chciał tak przelecieć w dół choćby z 500 utworów to byś zwariował albo zajechał na miejsce.. :modlitwa:

Ja uważam osobiście ze AUX-in jest zdecydowanie lepsze.. :cool2: dlaczego: obecnie większość oferowanych na rynku telefonów są to smartphony które mają dużo pojemność i do których niema problemu podłączenia słuchawek, a co za tym idzie kabla AUX-in.. Jest wygodne wyszukiwanie i przejrzysty wygląd całego pakietu muzycznego.. :roll2:

Wystarczy mieć utwory w katalogach posortowane i nie ma problemu.... Ja tam z doświadczenia widzę że jest to jeden z lepszych elementów mojego wyposażenia, nigdzie nie walają mi się płyty, jakieś dodatkowe przewody np aux, dlatego polecam. Gdybym chiał mieć tyle muzyki ile na USB to bym musiał chyba połowę bagażnika płytami zagospodarować.

Opublikowano

jak się okazało: mam przygotowanie do zmieniarki CD

czy teraz ktoś może coś sensownego doradzić? jakiś MP3 player udający zmieniarkę BMW?

Opublikowano

Firma grom audio produkuje cos takiego.

Zobacz na Youtube instrukcje montazu.

Zamierzam cos takiego zamowic z UK.

Beste Maschine der Welt
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano