Skocz do zawartości

730i V8 po wymianie odmy brak wolnych obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po wymianie odmy na nową, pojawił się problem z obrotami na biegu jałowym.Muszę trzymać nogę na gazie bo inaczej zgaśnie i nie ma znaczenia czy jest rozgrzany, czy zimny, czy pracuje na gazie lub benzynie.Silnik chodzi nierówno.Przy odpalaniu muszę wcisnąć trochę gazu, aby odpaliła.

Cóż takiego mogłem spierniczyć ?

Uszczelkę założyłem nową.Przed wymianą auto nigdy nie miało problemów z obrotami.

BMW
Opublikowano

Ale tam jest tylko wężyk od regulatora ciśnienia paliwa i metalowa rurka, która idzie gdzieś pod kolektorem i innych przewodów tam nie ma.

Chyba że te śmieszne śrubki na dole odmy zbyt słabo przykręciłem i pewnie lepiej je wymienić ale na jakie ?

BMW
Opublikowano
Przy odmy zaleca się wymianę również tych gumowych wężyków. Parcieją i dostaje się lewe powietrze. Może przy wymianie go poruszałeś i gdzieś zaczął przepuszczać...Jeśli masz wątpliwości co do dociągnięcia śrub - to też sprawdź - a jak koniecznie chcesz wymieniać to tylko oryginał, to nie kosztuje dużo akurat.
Opublikowano

Części kupiłem nowe oryginalne, zgodnie z numerami.

Do odmy jest podłączona taka aluminiowa rurka , która idzie pod kolektorem i nie wiem do czego jest podłączony drugi jej koniec, chyba że ona sobie tam luźno lata ?

BMW