Skocz do zawartości

proszę o pomoc w sprawie regulacji lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowym użytkownikiem bmw e39 i chcałbym prosić o pomoc mam taki problem lewy reflektor świeci w dół : ,regulatory w lampach wymieniłem bo były połamane ,prawy zachowuje się normalnie czyli poziomuje ,natomiast lewy czasami coś zadziała i chodzi ale po wyłaczeniu auta znowu opada i tak zostaje .Dwa razy już rozbierałem silniczek do regulacji i pomogło tylko na chwile ,silniczek przemierzyłem miernikiem i okazało się że jest dobry .Proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny czy te czujniki na wachaczach mogą mieć wpływ tylko na jeden reflektor. Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

a próbowałeś go mechanicznie śrubą podnieść - tak żeby miał później do czego równać. u mnie oba światła świeciły za nisko i też rozebrałem lampy, sprawdziłem regulatory, czujniki, silniczek. A wystarczyło podjechać na stację diagnostyczną i za 10 zł mam idealnie ustawione reflektory. Możesz sam spróbować - bo to żadna filozofia pokręcić śrubą ale lepiej podjechać na stacje i wtedy masz 100% pewności że nie będziesz oślepiał innych.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
tak próbowałem i doszedłem do wniosku że to chyba silniczek szwankuje,ale dzięki za podpowiedz.