Skocz do zawartości

320 136KM Touring Problem z tylnym prawym kołem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam problem dotyczy samochodu mojego kolegi który nie jest na forum ale chce mu poprzez forum pomóc . Wiec rano zawsze jak jedzie do pracy ASC przyhamowuje mu prawe tylne koło problem znika po wyłączeniu trakcji. Dodam ze czujniki na tyle maja rok wiec sa w miare nowe . Po jakimś czasie kiedy samochod parę godzin postoii problem znika i tak co dzień , samochod trzymany na parkingu nie garażowany Czy moze byc przyczyna wilgotność co poradzicie ??

e46 2000 rok 2.0 d

czujniki sa wszystkie ate na dodatek tylne sa nowe , do tego czasami zapala sie sama czerwona kontrolka recznego na kilka sekund... Troche jest to wkurzajace bo niewiadomo czemu tak sie dzieje sprobujemy przeczyscic i odpisze

Edytowane przez kptmendoza
Opublikowano
na początek myjka cisnieniowa i mucie wszystkich kól, czujników (błoto, kurz)
Będziesz Mógł Więcej
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
być może czujniki nie są originalne a z tego co wiem tylko ATE pracuje prawidłowo :cool2:

są orginalne wczoraj wyciagnęłem wtyczke przeczyściłem i dalej to samo ... czujnika nie moge wyszarpać bo sie urwie wiec moze to cos na kablach tez macie izolacje na kablach przy wyjsciu z tego plastikowego gniazdka gdzie sie łączy wtycznki od czujnika abs i asc ??