Skocz do zawartości

316 1.6 + lpg 92r nie odpala na benzynie na lpg OK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mój kumpel kupił bmw e36 1.6 z 92 roku, problem jest z benzyną jak go kupił to sprzedawca oznajmił że jest uszkodzona pompa paliwa i dla tego nie chodzi na benzynie no ok, po oględzinach auta i sprawdzeniu okazało się że pompa jest sprawna ale nie dochodzi do niej prąd sprawdziłem wszystkie bezpieczniki przekaźniki okazało się że są sprawne, podłączyłem pompe na krótko wypompowałem stare paliwo nalałem świeżego, próba odpalenia kręci chce załapać i nic tak jakby nie miał paliwa, czy ktoś podpowie co robić dalej ? samochód na warsztacie będę miał w sobotę na cały dzień czekam na odpowiedź .
Opublikowano
Kolego rozbierz przekaźnik pompy (nr 1) i zewrzyj na krótko jego styki palcem,stwierdzisz czy pompa ma zasilanie wtedy z niego bo będzie pompować na zwartym.Jeżeli ma to problem masz ze sterowaniem z ECU bądź na stacyjce,musisz żmudnie szukać. Jeżeli napięcia nie podaje po zwarciu to musisz przepatrzeć sobie kable do samej pompy. Po przekręceniu kluczyka przekaźnik powinien się zwierać (wtedy pompuje na krótko paliwo do listwy wtrysków) po czym go odcina a po zapłonie znów zwiera i pompuje cały czas.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
no ok sprawdzę ale jak podłączyłem pompę na krótko to tak jak by chciał załapać na 3 sek i gaśnie co może być przyczyną przepływomierz czy coś innego ?
Opublikowano
ale kolego to że ty mu podasz na stałe paliwo to o niczym nie świadczy. Jeżeli nie będzie ECU sterował dawką paliwa i wtryskami to po prostu odpali na chwilę i go zalewać będzie. Dlatego musisz zobaczyć czy zwiera przekaźnik sobie sam.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
ja mialem teraz taki przypadek pompka niby dzialala ale cisnienie bylo za slabe zamowilem nowa podlaczylem wszystko gra a samochod nie palil na benie jezeli juz odpalil to nie wchodzil na obroty wariowal itd mozesz spojrzec na moj ostatni temat
Opublikowano

no problem rozwiązany zawiozłem beeme do warsztatu ale zdziwiłem się bo byłem już w kilku innych i tylko kręcili głową a tu niespodzianka koleś naprawdę zna się na rzeczy wyczyścił listwę wtryskową znalazł przerwę obwodu pompa-przekaźnik i stwierdził że przepływomierz,wymienił i silnik lata na BP I LPG jak powinien

naprawdę mogę go polecić Auto Gaz Wyżykowski w Nakle Nad Notecią Ul Mickiewicza 16 tu macie adres do ich strony http://www.autogazwyzykowski.za.pl