Skocz do zawartości

318i (143 KM) "DOBRY" Mechanik Rzeszów (SILNIK GAŚNIE)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o informacje czy ktoś mogłby polecić mi jakieś naprawde dobrego fachowca w okolicach Rzeszowa, bo byłem juz u 3 "mechaników" i żaden nie wie o co chodzi. Ostatnio byłem u mechanika który podłaczył go do komputera ale żadych błedów nie wykazało...

A mianowicie co sie dzieje:

Zawsze przy odpalaniu gdy jest zimny silnik ma bardzo nierówne obroty, nie reaguje na pedał gazu tzn. dławi go i nie wchodzi na obroty, dobiero gdy sie nagrzeje silnik obroty sie wyrównuja i reaguje na gaz, poprostu wtedy dopiero da sie jechac autem (choc pomimo nagrzania i tak silnik pracuje nierówno, ale nie ma problemów z np. przyspieszaniem) . Dodam jeszcze ze mam instalacje LPG i gdy przełacza sie na gaz silnik pracuje równiej - a nawet sprawdziłem na zimnym silniku odpaliłem bezposrednio na gazie i nie ma takich problemów przy odpalaniu jak na benzynie.

Byc może ktoś z Was spotkał sie z podobnym problemem?

Bede wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam

Opublikowano
A na jakim programie mechanik sprawdzał błędy czy na którymś z omawianych na forum czy jakimś uniwersalnym bo te ostatnie często nie wyświetlają wszystkich błędów tak jak programy INPA czy DIS.
Opublikowano
Witam,

Proszę o informacje czy ktoś mogłby polecić mi jakieś naprawde dobrego fachowca w okolicach Rzeszowa, bo byłem juz u 3 "mechaników" i żaden nie wie o co chodzi. Ostatnio byłem u mechanika który podłaczył go do komputera ale żadych błedów nie wykazało...

A mianowicie co sie dzieje:

Zawsze przy odpalaniu gdy jest zimny silnik ma bardzo nierówne obroty, nie reaguje na pedał gazu tzn. dławi go i nie wchodzi na obroty, dobiero gdy sie nagrzeje silnik obroty sie wyrównuja i reaguje na gaz, poprostu wtedy dopiero da sie jechac autem (choc pomimo nagrzania i tak silnik pracuje nierówno, ale nie ma problemów z np. przyspieszaniem) . Dodam jeszcze ze mam instalacje LPG i gdy przełacza sie na gaz silnik pracuje równiej - a nawet sprawdziłem na zimnym silniku odpaliłem bezposrednio na gazie i nie ma takich problemów przy odpalaniu jak na benzynie.

Byc może ktoś z Was spotkał sie z podobnym problemem?

Bede wdzięczny za informacje.

Pozdrawiam

Może nie domykać Ci się któryś wtrysk gazu.

Polecam chłopaków z MDM Autostrefa z Okulickiego. Robię tam juz trzecie auto i jestem zadowolony.

Jak coś to podskocz do mnie to sprawdzimy auto na INPIE i DISie i pogadamy bo miałem podobnie jak Ty jeszcze do wczoraj.