Skocz do zawartości

320i - Montaż elektryki do foteli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Panowie. Ostatnio naszła mnie ochota na montaż elektryki w fotelach. Zastanawiam się ile z tym roboty. Aktualnie mam w fotelach podgrzewanie oraz pneumatykę w lędźwiach. Słyszałem, że zdarza się czasami, że instalacja jest już pociągnięta, ale nie wiem ile w tym prawdy. Ma może ktoś jakiś DIY jak podłączyć elektrykę (bez pamięci)? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Najchętniej prosiłbym o instrukcję z dokumentacji BMW opisującą doposażenia auta w elektrykę foteli?

A jeszcze jedno pytanie. Jakie są różnice w stelażu siedzenia pomiędzy sedanem a cupe. Jest to kwestia tylko dodatkowych cięgien czy też mechanizm uchylania fotela jest całkowicie inny

Edytowane przez agora
Opublikowano
Jeden fotel już zrobiony. Elektryka działa i nie było problemów z zasilaniem, bo moje wcześniejsze fotele miały pompowanie lędźwi, więc instalacja była podciągnięta. Musiałem jedynie włożyć bezpiecznik :D . Ale pojawił się drobny problem. Muszę jeszcze podłączyć zasilanie do pompowania lędźwi a chciałbym to zrobić tak jak w oryginale. Może ktoś z was posiada w wyposażeniu elektryczne sterowanie i pompowanie lędźwi i mógłby mi podesłać zdjęcie instalacji fotela pasażera. Będę bardzo wdzięczny.