Skocz do zawartości

Pytanie o spinki tapicerskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam następujący kłopot- zakupiłem boczki do drzwo przednich do e36 1992 rok sedan i mająwszystkie zaczepy itp itd, stan idealny.

Ale mam pytanie- czym zaczepia sięgórną vczęśc tapicerki do tych blaszek co są w drzwiach( przy szybie)?? Wciska sięw te blaszki czy trzeba mieć jakieśspecjalne spinki?? Jeśli tak proszeo podanie jakiegoś linka gdzie to kupić

I jeszcze jedno jak przełożyc tweeter, jak się go wyjmuje, nie chciałby, niczego połamać.

Opublikowano
Z drzwi będą wystawały takie blaszki i to na nie wciskasz boczek.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
na krawędzi tapicerki powinieneś mieć podłóżne otwory wciśnij tam te blaszki (u mnie te otwory były powyrabiane i musiałem nawiercić nowe obok starych.proponował bym najrpierw wcisnąć blaszki w otwory w tapicerce a pózniej wciskać je w rant na drzwiach
Opublikowano
  • Autor
Hmmm czyli wystarczy że wcisnę tymi podłużnymi poziomymi otwporami w nlaszki w drzwiach i już??? Czy musz emieć jakieśblaszki przyczepiane do tapicerki??
Opublikowano
  • Autor
Hmmm czyli wystarczy że wcisnę tymi podłużnymi poziomymi otwporami w nlaszki w drzwiach i już??? Czy musz emieć jakieśblaszki przyczepiane do tapicerki??
Opublikowano
Jeżeli otwory w boczku (takie w sprasowanej dykcie) są trochę wyrobione, pomaga delikatne rozgięcie blaszki (części która wchodzi w boczek)
Opublikowano
  • Autor
Dzięki ser4deczne za pomoc to już wiem co i jak.