Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj zauważyłem, że zaczął uciekać mi płyn chłodniczy i zobaczyłem plamę pod autem. Okazało się, że wyciek jest z dołu zbiornika wyrównawczego w miejscu łączenia z króćcem płynu chłodzącego. Podejrzewam, że po prostu ten oring co tam się znajduje jest do wymiany. Podjechałem dzisiaj do gościa, który zajmuje się sprzedażą części do bmw i niestety tego oringa nie idzie ponoć dostać.Na real nie ma go zaznaczonego nie wiem czy on po prostu nie występuje przypadkiem ze zbiornikiem wyrównawczym. Chodzi o oring który wchodzi na króciec na łączeniu z zbiornikiem wyrównawczym http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BM51&mospid=47618&btnr=17_0141&hg=17&fg=05 cześć nr 3( jednak nie ma go tam zaznaczonego). Idzie gdzieś kupić sam oring czy będę zmuszony kupić cały nowy króciec(oczywiście jeśli występuje z tym oringiem) bądź cały zbiornik wyrównawczy( tak samo jeśli występuje z tym oringiem)

Z góry dzięki za pomoc:)

Opublikowano
Właśnie jestem po wymianie zbiorniczka i też zastanawia mnie czy nie będzie nic tam w koło króćca cieknąć, jurto dopiero zaleje płyn chłodniczy. Przy wymianie króciec wyciągnąłem ze starego zbiornika wyrównawczego. Nie było to takie łatwe, bardzo ściśnięte i wciśnięte to wszystko no ale po godzinie udało się jednak nie bez strat - ułamałem mocowanie króćca ( i całego zbiornika ) do obudowy chłodnicy :mad2: Oringów na króćcu żadnych nie było, są tylko w zbiorniku wyrów. w miejscu łączenia się elementów. Dodam tylko że przy mocowaniu króćca w nowym zbiorniku nie było problemu, wystarczyło tylko wcisnąć i wszystko było na miejscu tylko właśnie nie jestem pewien szczelności tego wszystkiego... :?
Po co jeździć jak można latać...BMW
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam czy udało sie zdobyc oringi do tego zbiorniczka? ja mam ten sam problem niestety orini wystepuje z nowymi zbiorniczkami ,nie mozna osobno dokupic ,chyba ze w sklepie z oringami tylko trzeba znac wymiar ,ale jak tu podac wymiar oringu który jest przepracowany moze ktos zna wymiary tych oringów