Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

mam następujący problem. Otóż przy prędkości 80 km/h lewym kołem wpadłem w dziurę po czym następnie zostałem ściągnięty na krawężnik - wjechałem na niego tylko lewym przednim kołem. Niestety po zjechaniu z krawężnika i kontynuowaniu dalszej jazdy usłyszałem dźwięk przypominający wypływające bomble powietrza mniej więcej w okolicy nawiewu na przednią szybę. Otworzyłem maskę i sprawdziłem wszystkie płyny - hamulcowy, olej, chłodniczy. Żadnego wycieku nie zaobserwowałem. Nie martwiło by mnie to szczególnie gdyby nie fakt że ów dźwięk jest słabo słyszalny i można go usłyszeć tylko przy włączonym silniku i to wewnątrz samochodu. Przy zgaszonym silniku nie usłyszałem żadnych podobnych odgłosów. Nasuwa się następujące pytanie - co mogło zostać uszkodzone oraz jak to naprawić?

Opublikowano
Zdejmij osłonę nad nogami kierowcy i zobacz czy nie cieknie płyn chłodniczy z nagrzewnicy, nie wiem co prawda jak mogło by się to uszkodzić ale jedyne miejsce gdzie może być słyszalny taki odgłos. Sprawdź czy płynu chłodniczego nie ubywa.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano

no i niestety albo stety wycieku nie ma, a ów dźwięk nadal jest...

Jutro rano sprawdzę czy płyn nie ubywa - póki co zaznaczyłem na zbiorniku flamastrem obecną ilość