Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego pierwszy błąd dotyczy uszkodzonej świecy żarowej na pierwszym cylindrze a drugi tyczy się kontroli ciśnienia na szynie wtryskowej podczas startu ale nie mam pojęcia co znaczy ale tak ten błąd dosłownie brzmi, wymień świecę żarową, wykasuj błędy i zobaczysz czy się pojawią, oba błędy są chyba ze sobą powiązane bo częstotliwość występowania jest taka sama.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Ten błąd ze świecą żarową mam na wszystkich czterech świecach :cry:

Gdybym dopadł INPE po angielsku, to pewnie sam więcej bym zrozumiał, a tak to ze słownikiem niemieckim niewiele zdziałałem. Dzięki za pomoc.

I pytanko (czy dobrze rozumiem):

"1. Umweltsatz" - oznacza pierwsze wystąpienie problemu?

"2. Umweltsatz" - oznacza ostatnie wystąpienie błędu?

(dopiero zaczynam przygodę z INPĄ, a język niemiecki tylko utrudnia sprawę).

No i znalazłem chyba winowajcę tych świec:

viewtopic.php?f=69&t=116062

Corolla e11 FL --> BMW e46 FL (M47/TU) --> R18A2
Opublikowano
jezeli masz blad na 4 swiecach zarowych , to prawdopodobnie masz uszkodzony sterownik swiec zarowych. poprostu zima bedziesz mial problemy z rozruchem gdyz swiece nie beda grzane.
Opublikowano
Od jakiegoś czasu obserwowałem, że jakby dłużej kręci, zanim zapali. Martwi mnie jeszcze ten błąd ciśnienia na szynie cr - jeżeli dobrze myślę i "1. Umweltsatz - oznacza pierwsze wystąpienie problemu" , to zbiegałoby się to jakoś w czasie z sytuacją, gdy padł mi alternator, dotoczyłem się na parking na samym akumulatorze, potem auto już nie zapaliło i skończyło się na wymianie regulatora napięcia. Może ktoś coś więcej powiedzieć o tym błędzie? Czy może on być powiązany ze świecami?
Opublikowano
Od jakiegoś czasu obserwowałem, że jakby dłużej kręci, zanim zapali. Martwi mnie jeszcze ten błąd ciśnienia na szynie cr - jeżeli dobrze myślę i "1. Umweltsatz - oznacza pierwsze wystąpienie problemu" , to zbiegałoby się to jakoś w czasie z sytuacją, gdy padł mi alternator, dotoczyłem się na parking na samym akumulatorze, potem auto już nie zapaliło i skończyło się na wymianie regulatora napięcia. Może ktoś coś więcej powiedzieć o tym błędzie? Czy może on być powiązany ze świecami?

No to Kolego to by się zgadzało z tym błędem ciśnienia na szynie cr, dotoczyłeś auto na akumulatorze i dlatego wystąpił ten błąd, jak masz błąd czterech świec żarowych to na 100% sterownik padnięty, kolega Roger-Nysa naprawia te sterowniki a jeśli chodzi o umweltsatz to oznacza po prostu ochrona środowiska.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Tylko ten błąd wciąż występuje. Czy to może tak ciągnąć się od wtedy?

Niestety z tego co czytałem, to żeby dobrać się do tego sterownika potrzebny jest kanał, a w Warszawie kanał = mechanik :(

Opublikowano
jak juz pytania odnosnie obslugi inpy to jak zrobic zeby byl widoczny opis bledu tak jak to kolega wyzej pokazal???

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
Dobra, z tego co ustaliłem, to Roger-Nysa robi nawet tak, że najpierw wysyła naprawiany sterownik, podmieniam go w aucie ze swoim i odsyłam mu swój zepsuty. Znalazłem jego ofertę na alledrogo i powiem wam, że niezły pomysł z tą zamianą :cool2: