Skocz do zawartości

Stuka coś w sliniku. e39 520 i benzyna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem zaczął się od instalacji gazowej. Samochód na gazie na wolnych obrotach falował 900-700-300 i gasł. Na paliwie bez problemu chodził. Teraz na paliwie doszły jakieś dziwne dźwięki z silnika ;[ coś takiego jak te

A no dodatek jakoś ciężko go odpalić wcześniej na dotyk od razu łapał, a teraz jakieś dziwne szarpnięcie aż czuć jak odpali i muszę trochę dłużej pokręcić. Zbliża mi się wymiana oleju i stan jest minimalnie pod połową bagnetu więc to chyba nie to. Co to może być? Gaz to filtry pewnie i regulacja, bo rok już nic nie było robione.
Opublikowano

z gazem jest tak, jak przegapisz filtry to potem zasyfiają się wtryskiwacze. I auto na gazie muli gaśnie przerywa itp. Wiem bo ja tak przegapiłem i skończyło się na nowych wtryskach... na filtrze można zrobić około 15tyś (ja wymieniam co 10tyś bo filtry tanie są około 10zł ) co do grzechotania silnika to nie mam pojęcia co to ale nie wróży według mnie to nic dobrego

Pozdrawiam

Opublikowano
Ale silnik ma normalne osiągi. Nic się nie zmieniło. A może to coś ze świecami? Martwi mnie to ciężkie odpalanie. Nigdy tak nie było. Samochód stał 9 dni w ogóle nie odpalany i nagle to.