Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez ponad rok posiadania auta gaz (I gen) nie sprawiał mi żadnych problemów (aż sie dziwiłem) no i się zaczęło. Auto zimne jeździ bez problemu, jednak po paru kilometrach gdy osiągnie temperaturę zaczyna szarpać i zachowuje się jakby nie dostawał gazu przy przyspieszaniu. Mocniejsze naciśnięcie gazu kończy się strzałem natomiast na wolnych obrotach pracuje równo jak troche pojeździ to nieco się poprawia.

Świece NGK jakieś 23 tyś przebiegu (kopułka, palec - nie sprawdzałem), zapowietrzony też raczej nie jest.

Podejrzewam parownik - ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Jak zaczyna Ci szarpac to zobacz czy parownik nie jest przypadkiem zamarzniety, jesli jest to masz problem z obiegiem cieczy chlodzacej, mozliwe ze pompa wody, lub zapowietrzony uklad.

gnojowka pedzona rakieta:D

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif

Opublikowano
Jak zaczyna Ci szarpac to zobacz czy parownik nie jest przypadkiem zamarzniety, jesli jest to masz problem z obiegiem cieczy chlodzacej, mozliwe ze pompa wody, lub zapowietrzony uklad.

Też tak myslałem ale gdy odkręciłem odpowietrznik na gorącym silniku przy twardych przewodach to leciał płyn bez żadnych bąbelków.

kiedyś

E32 730

E36 318

• 2 tygodnie później...