Skocz do zawartości

E30 problem po wymianie silnika i skrzyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymieniłem w mojej e30 (88r) silnik m10 i skrzynie automat na silnik m42 is i skrzynie manualna - wszystko od bmw e30 z 1990r. Wszystkie jest ładnie zamontowane lecz po przekręceniu kluczyka zaczyna się coś strasznie dymić. Dym wydobywa sie z tych kabli które ida od podszybia w duł samochodu tam przy silniku tak jakby szły do rozrusznika. to są takie grube kable. Co sie moglo stac gdzie szukac przyczyny??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiązkę przekładałeś KPL czy łaćzyłeś coś? Jak łaczyłeś to pewnie coś źle podłaczone,
Opublikowano
ja tego nie robiłem tylko robił to mechanik, który wiązkę z tamtego silnika cała odpiął przy skrzynce z bezpiecznikami. Potem podłączył nową w to miejsce wraz z całym silnikiem, wiazka i komputerem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak to z m10, ale z m40 na m42 nie ma problemu. Z m10 na m42 to chyba jest więcej roboty i raczje trzeba coś pokombinowac, ale nie jestem pewnień na 100procent.
Opublikowano
moze dymi sie cos innego np olej wylany na kolektor wydechowy po wymianie silinka moze jakies plyny sie rozlaly i musza odparowac