Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem.

Opisze od poczatku.

Pierwsze co sie wydażyło to jak jechałem w korku silin mi się zagrzał i odrazu i pekła rurka z małego kręgu chłodzenia. Ewakuator i do warsztatu. Wszystko naprawione ale nie udajesie odpowietrzyć system chłodzenia!! zabrałem sie do tego sam! Otóż niby odpowietrzyłem ale po przejechaniu kilku kilometrów znowu zapowietrze sie system i silnik grzeje się. Jak odkręcałem tą śriubke to odpowietrzałosie kolo 20 minut! No i tak kilka razy! Samochód zostawiłem! i musiałem wyjechać na dłuższy czas!

po powrocie odpaliłem samochod. co odrazu zauważyłem że bardzo szybko rośnie temperatura silnika! Potem spaliny we wnętrzu, otworzyłem maske a silnik dymi się zboku! tylko dałem troche gazu silnik zgasł. Co to może być?? Uszczelka czy głowica. I ile kosztoje to naprawić? WARSZAWA

Opublikowano
90% to wina uszczelki pod głowicą. Ale po przegrzaniu mogła jak najbardziej ulec uszkodzeniu głowica lub blok. Niestety my na odległość nie jesteśmy w stanie Ci odpowiedzieć...
Opublikowano

Ceny warszawskie:

1. Wymiana uszczelki (komplet) 1200 - 1600;

2. Wymiana głowicy: pkt. 1 + cena głowicy;

3. Silnik (jak blok poleciał): cena silnika + 1000 - 1200 PLN za robociznę.

Uszczelkę, głowicę i silnik znajdziesz np. na allegro. Mi poleciał blok (poprzedni właściciel wymieniał uszczelkę kluczem francuskim...), a i głowica była w kiepskim stanie. Wiem co czujesz, zbieraj kaskę albo na naprawę, albo na nowy samochód :mad2:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!