Skocz do zawartości

320d opony zimowe/tylna kanapa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, jestem nowym posiadaczem e46, mam dwa pytanka, czy tylna kanapa daje się złożyć? i jaki rozmiar opon zimowych kupić? letnie mam r16 225...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kładziona kanapa była opcją więc obie możliwości wchodzą w grę ;) Skoro na lato masz 225/50/16 to na zimę moim zdaniem najlepsze będą 205/55/16. Na tym rozmiarze jeździ się o niebo lepiej :cool2:
Opublikowano
  • Autor
czyli pewnie nie da się złożyć :mad2: dzięki za szybką odpowiedź :)
Opublikowano

a to nie szybciej bylo zobaczyc przez bagaznik albo ze srodka czy jest scianka czy nie? wedlug mnie duzo szybciej niz wlaczenie komputera i napisanie posta. No masakra to pytanie.

co do opon to jesli chcesz na te felgi co masz to wymiar dostales natomiast jak masz przedlifta to mozesz sie pokusic o np. stalowe 15 i do nich opony 195/65/15 i na zime tez beda dobre. Grosze kosztuja felgi stalowe i to chyba lepsze niz przekladanie 2 razy w roku :)

szukam
Opublikowano
a to nie szybciej bylo zobaczyc przez bagaznik albo ze srodka czy jest scianka czy nie? wedlug mnie duzo szybciej niz wlaczenie komputera i napisanie posta. No masakra to pytanie.

co do opon to jesli chcesz na te felgi co masz to wymiar dostales natomiast jak masz przedlifta to mozesz sie pokusic o np. stalowe 15 i do nich opony 195/65/15 i na zime tez beda dobre. Grosze kosztuja felgi stalowe i to chyba lepsze niz przekladanie 2 razy w roku :)

Zgadzam sie z kolega w 100 % :) Ja na zime w tamtym roku kupilem piekne staloweczki i do tego naprawde ladne opony 195/65 i naprawde bd dobrze sie jezdzi..:) a co do 1 pytania to do wypowiedzi K3m0T1989 nic dodac nic ując :D

Opublikowano
Ja mam na lato 17x45x225 a zima 15x60x195 i się kulają.Ważne chyba aby nie były łyse.
Opublikowano
  • Autor
sprawdzałem z tą kanapą wcześniej ale nie chciałem w to wierzyc ze sie nie rozkłada;/ myślałem ze w kazdym sie rozkładaja. no stalówki będe kupował, mam polifta, to które będą najlepsze?
Opublikowano
205/55/16. Do polifta nie zalozysz 15 calowych z racji wiekszych hamulcow.
szukam