Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie.Ogólnie chodzi o to że od dłuższego czasu mam problem z obrotami,strasznie wariuja.wymieniłem niedawno sonde i przez jakies 3tygodnie było dobrze.obroty równo trzymały.teraz znów się zaczęło.dziś zdjałem wężyk z tego filrta węglowego(czarna puszka z lewej strony w okolicy filtra powietrza)ten wężyk co ciagnie powietrze i obroty sie wyrównały i trzymaja równo.co to może być?można gdzieś kupić taki filtr nowy?bo używki nie za bardzo mi się uśmiecha kupować.z tego co sie orientuje,ten filtr ma coś wspólnego z odpowietrzeniem zbiornika i oparami,chyba ze sie myle.prosze o jakieś podpowiedzi,z góry dziękuje.pozdrawiam
Opublikowano
coś mi się tu pokazało ze mam poszukać zanim zapytam.mam konto od trzech lat i nigdy o nic nie pytałem.zawsze coś znalazłem i dzięki temu jakoś sobie zawsze radziłem.ale na temat co ma wspólnego filtr węglowy z obrotami,jakos nic nie znalazłem,może zle szukalem.przepraszam za złamanie zasad.
Opublikowano

ten filtr weglowy,przez elektrozawór jest podłaczony do podciśnienia

jeżeli zawór bedzie otwarty cały czas,to może to mieć wpływ na obroty

bo silnik dostaje lewe powietrze