Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z ciepłym powietrzem w bmw x5 e53 klimatronic. Jak podkręce temperature aby leciało ciepłe powietrze(około 25-26stopni) to dmucha przez chwile ciepłym a następnie po jakimś czasie samoczynnie leci chłodne powietrze. Zauważyłem także że jak dam na max czyli ponad 30stopni to już jest wszystko ok, grzeje bez problemów. Ostatnio naprawiałem jeża czy może mieć znaczenie? Płyn w chłodnicy jest.
Opublikowano
Witam! Naprawiałeś kolego, czy wymieniłeś naszego wspólnego przyjaciela "jeża" ? Jeżeli tylko próbowałeś naprawiać , to proponuję wymienić i myślę, że będziesz miał spokój ! :cool2: Pozdrawiam
Opublikowano
Jeż- gatunek ssaka tradycyjnie zaliczany do owadożernych . Występuje w klimacie umiarkowanym .A tak powaznie to jesli chodzi o jeza w naszych autach to jest to rezystor ktory reguluje obroty nawiewu.Najlepiej jest go wymienic na nowy lub powierzyc firmie ktora zajumje sie naprawą jeży :wink:
Opublikowano
Witam,

a mozecie Panowie jasniej co to jest ten "JEZ" ? :?

a to takie cosik http://i.ebayimg.com/00/$%28KGrHqF,!k0E1FuSQV8BBNb6gwbRU!~~_35.JPG

co często siada w naszych dryndach.. mój jeszcze żyje tfu tfu..

Opublikowano
dalej nie rozumiem co ma jeż do mojego problemu?

jakbyś poszukał trochę na forum to byś znalazł ten wątek viewtopic.php?f=69&t=163177

z którego wynikałoby, że masz problem z elektorozaworem wody.

A ja czytając te objawy to wydaje mi się, że też mam ten problem w moim..