Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post na forum.

Przymierzam się do zakupu BMW. Będzie to moje pierwsze BMW i proszę o radę który model i silnik wybrać. Stać mnie na samochód około 10-letni. Interesują mnie z serii e46 320i i 320d oraz 330d, a z serii e39 525i i 530d. Do tej pory nie miałem żadnego doczynienia z dieslami. Aktualnie jeżdżę toyotą cariną 1,8 z instaklacją lpg. Robię 30000 km rocznie. Bardziej podoba mi się seria 3 bmw, ale z racji gabarytów seria 5 jest bliższa carinie. Aktualnie jeżdzę na gaz, chociaż muszę przyznać, że irytuje już mnie ciągłe wożenie w bagażniku koła zapasowego w pokrowcu, dlatego rozważam zakup diesla.

Proszę o Wasze wskazówki

pozdrawiam

3006hc

Opublikowano
wszystko zależy od tego jakiej mocy potrzebujesz i czy dużo jeździsz po trasie czy raczej po mieście. jeżeli więcej po trasie to wybrałbym 530d a jeżeli po więcej po mieście to 320d a to tylko ze względu na gabaryty. jeżeli chodzi o silniki to już kwestia indywidualna