Skocz do zawartości

318i Alarm uruchamia się natychmiast po zamknięciu z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie. Po próbie zamknięcia z pilota natychmiast odpala się alarm. Wygląda to tak, że po naciśnięciu przycisku na pilocie raz wszystkie drzwi się ryglują,raz zamkną sie nie wszystkie, zdarza się tak że tylko słychac uderzenie siłowników a rygle pozostają na miejscu, ale zawsze natychmiast uruchamia sie alarm. Mogę go wyłączyc ale zdarzyło mi sie ze syrena ucichła a kierunki dalej mrugały.Pomogło właczenie i wyłaczenie awaryjnych. Za każdym razem zamknie mi wlew paliwa i nie otworzy. Dzisiaj odkryłem ze w klapie bagażnika cięgno było odpięte od siłownika ale to raczej róznicy nie robi bo nie ma tam żadnego czujnika zamknięcia. Wewnątrz auta tez nie ma żadnych czujników. Centralny po przekręceniu kluczyka w zamku nie reaguje. Istotne chyba też jest to, że nie działa mi oświetlenie wnętrza po otworzeniu drzwi, a właczane recznie działa. Podpowie mi ktoś gdzie szukac przyczyny?

Opublikowano

Winna załączaniu się alarmu była krańcówka drzwi kierowcy. Po recznym wciśniecu jej alarm juz nie wyje.

Ale dalej mam problem, Nie zamyka mi drzwi, wyglada to tak jakby siłowniki nie miały siły to zrobic. Tylko rygle delikatnie sie ruszą. A klape bagaznika i wlew paliwa zamyka normalnie. Dalej nie działa oświetlenie po otwarciu dzwi a co najgorsze po "zamknieciu" mrugaja awaryjne ale syrena milczy... O co chodzi?

Opublikowano

Idą chłody, więc zaczynają się pytania w tym stylu. :|

Zawsze warto sprawdzić krańcówki a później przewody po lewej stronie przy tylnej klapie.