Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem przy podłączaniu NCS do E92 335i w momencie kiedy NCS ma zczytać FG i FA, to czyta win natomiast nie czyta FA wyskakuje komunikat:

Following feature is invalid for FA: #606

W logu są następujące wpisy:

ERROR! Modul: AT_PROC, ProcNr: 31, LineNr: 01, ErrorNr: 114.

Mark Not Valid: #0606

ERROR! Modul: COAPI4.CPP, Proc: coapiSetAuftrag, LineNr: 03, ErrorNr114.

COAPI-1180: vehicle order is invalid

Dzięki z góry za pomoc

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam Following feature is invalid for FA: #0308 (E60LCI z 2008) - zakladam, ze "to ten sam problem"

Co to znaczy "trzeba zaktualizowac" - okreslona wersje sciagnac? opcje "szukaj aktualizacji" z menu wybrac? Date modyfikacji plikow zmienic na "dzisiejsza"?

Pozdrawiam,

Przemek

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251

Opublikowano

Witam,

sciagnalem i zainstalowalem (dzieki) ...

1) instalowac standardowy driver obd czy can? (kabel mam jakis viakena a auto to e60 lci)

2) widze ze nie ma profilu expert... jest default + haslo repex - ale to chyba w niczym nie "umniejsza"?

Co do samego wlaczenia tempomatu w e60lci... sa 2 punkty o ile wiem do przelaczenia

1) aktywacja samego tempomatu

2) zmiana "widzianego" przez auto licznika na taki "pod tempomat" (mimo, ze takiego nie ma i jakas tam kontrolka tempomatu swiecic sie i tak nie bedzie)

Krotko: ktore pozycje w tym pliku konf zczytanym z auta trzeba zmienic?

Bawiac sie "starym" NCS Expert po wyborze modelu (E60) wybieralo sie z listy CAS - LMcos: o co chodzi z tym wyborem?

Pozdrawiam,

Przemek

P.S.

to moje pierwsze bmw wiec nie znam sie na ncs/inpie (raczej znam vagcom/vcds z grupy vw) wiec prosze wziac to pod uwage przy odpowiedziach (tak by poczatkujacy je latwiej zrozumial :) )

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251