Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem jak otworze okno,wiadomo plusowe jeszcze temperatury to czuć spaliny,jak zamknę okno wszystko ok nie czuć spalin.

I to tylko występuje gdy silnik jest zimny,po na grzaniu otwieram i jest ok bez spalin.

Czy ktoś się z tym spotkał?

Auto bez dpf.

Gdzieś czytałem że niby zawirowania powietrza to powodują,czy to prawda?

Opublikowano
podczas jazdy czy na postoju?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

dziwne, że czujesz spaliny przez okno a nie przez kratki wentylacyjne.

Trzeba sprawdzić czy przypadkiem kolektor wydechowy nie jest gdzies pęknięty. Sprawdziłbym też dokładnie układ wydechowy, zwłaszcza na plecionce

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Właśnie dziwne to jest,na postoju odpalone auto nic nie czuć,drzwi otwarte lub okno jest ok.

Jak ruszę i jeszcze silnik zimny okno otwarte i jeszcze jak wiatr zawiewa to czuć,one wpadają oknem jak wiatr zawije.

I to nie zawsze tak jest.

Sprawdzę cały układ jeszcze raz ale wcześniej jak sprawdzałem wszystko idealnie.