Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i zarazem pozdrawiam. Jestem nowym użytkownikiem , mam nadzieje że to nie jest przeszkodą . Zatem bez ceregieli , potrzebuje kilku porad . Generalnie chodzi mi o sprawę szyber dachu do mojego e 46 , kupiłem karoserię która ma otwór szyber dachu którego nie ma u dawcy . Wpadłem na pomysł aby zaślepić ten otwór samym blatem szyber dachu . Jedno co mnie nurtuje to czy w e 46 zdarzały się szyber dachy stalowe a nie szklane które można spotkać na allegro . Nie chcę łatać dziury szklanym bo jak to ze szkłem bywa może być tak że się stłucze , dla tego wolał bym stalowy. Czy wie ktoś może czy wymiar szyber dachu z e46 odpowiada wymiarowi innego modelu . Zależy mi na tym gdyż zblokowało mnie to w postępie dalszych prac.
Opublikowano
W sumie to i taki sposób jest możliwy ale , zależało by mi na mniej inwazyjnej metodzie spawać, szpachlować, malować . Nie nie to nie o to chodzi z czasem zacznie to wyłazić a mam do tego auta sentyment . Więc zrobię go jak należy . Zastanawiam się czy wymiary dachu e36 nie są zbliżone nie mam gdzie tego obejrzeć . W każdym razie dzięki za wykazanie się pomysłowością . Pozdrawiam !!!
Opublikowano
Na pewno lepszym wyjściem jest zaspawanie niż jakieś druciarstwo w postaci wstawiania szyberdachu jakiegokolwiek innego niż oryginał. Moim zdaniem wyjścia są 2 - albo kompletny, działający od początku do końca szyberdach z e46 albo zaspawanie dziury i porządne zabezpieczenie przed korozją. O ile przekładkę kompletnej budy można jakoś logicznie uzasadnić, to już wstawianie imitacji szyberdachu w postaci samej szyby lub czegoś podobnego uczynią auto niesprzedawalnym.
Opublikowano
Ok druciarstwo czy nie zależy mi na tym żeby wstawić ten szyber . Jeżeli tak to może ktoś z was drodzy forumowicze ma dostęp do bmw e 36 i zechciał by dla mnie pomierzyć blat szyber dachu wraz z uszczelką i bez niej z góry dziękuje .