Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z grzaniem wnętrza w e38 FL. Właśnie wymieniłem płyn, odpowietrzyłem jak należy, wymieniłem elektrozawory na inne, a ogrzewanie jest po prostu kiepskie. Mam climatronic dwie strefy + nawiewy z tyłu. Z przodu leci mi letnie powietrze, a z tyłu jak ustawię na ciepło to nie można ręki przyłożyć tak grzeje!

Czy ktoś orientuje się co i jak? Elektrozawory chyba wykluczę bo do tyłu ciepło dochodzi...

Opublikowano

Nie jestem pewien ale tył chyba jest na oddzielnym obwodzie.

elektrozawory wsadziłeś nowe czy używki?

Sprawdzałeś czujnik na panelu? i generalnie panel climatronika? ja tez raz mialem problem i wymieniłem wszystko, a okazało się że to panel był popsuty, po podmiance wszystko działa.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
mam dokładnie ten sam problem. Szukam juz 5 miesięcy rozwiązania tego problemu i nic . tez elektrozawory wymienilem i nic. jak sprawdzic panel climatronika ? . Też u mnie z tyłu grzeje tak jak być, a z przodu leci poprostu letnie. przód i tył jest na jednym obwodzie
lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad
Opublikowano
Znajdzcie kogoś z innym panelem i sprawdzic trzeba innego pomyslu nie mam, ja tak zrobiłem i u mnie pomogło.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
trzeba go jakoś kodować czy tylko podmianka i działa ?
Opublikowano
Trzeba sprawdzić jakieś numery, jest na forum tutaj w dziale gdzieś, i jak się zgadzają to fuka :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

Cześć

Jeżeli ogrzewanie bardzo słabo grzeje to z pewnością pompka która jest pod elektrozawaorami.

Przerabiałem to u siebie.Kupno używki często się nie sprawdza ,mi udało się zregenerować silniczek od pompki i jest ok już rok.

Opublikowano
ja wymieniałem pompke 4 razy, nie mozliwe żeby 4 były zepsute, a ogrzewania jak nie było tak niema. Czekam na panel climatronika który zamówilem i jeszcze sprawdze tą opcje. Jeśli to nie pomoże to już się poddam. (na allegro sa takie farelki do gniazda zapalniczki tylko to nam zostało)
Opublikowano

Mam podobny problem :/ znowu.

Na nogi i szybe leci rewelacyjnie, gorące na 32 stopnie, zimne na 16, ale z tych środkowych jest jedna wielka [BAD] :/

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Tak chyba musi być, ktoś mi pisał, że na twarz leci chłodniejsze (nie zimne) powietrze, żeby nie usypiać kierowcy... dmucha komuś ze środkowych kratek "GORĄCYM" powietrzem?