Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mobilki mam pytanie jestem po wymianie klocków i tarcz i mam przejechane około 50 km na zestawie i widze ze jak narazie klocki zbieraja od zewnetrznej strony tarczy strona wewnetrzna na razie jest nie ruszona poczekac jeszcze troche czy sciagnac zacisk i przeczyscic jeszcze raz gniazda ?

CHODZI OCZYWISCIE O ZESTAW NA TYŁ.

zdjecie tarczy poglondowe

http://images39.fotosik.pl/1090/91e5964f68627762.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego, to znaczy że masz coś nie tak z zaciskiem lub jego prowadzeniem lub mechanior źle zamontował klocki, lub w najgorszym wypadku zamontował niewłaście (co jest raczje mało prawdobodobne) Zróbo to jak najszybciej bo szkoda tarcz by się nierówno zjechały.
Opublikowano

zestaw jest nowy i do tego modelu i sam montowałem a przeciez tam nie ma zadnej filozofii ? moze trzeba dokladniej doczyscic zacisk a moze to jeszcze za szybko 5o km

niech ktos sie jeszcze wypowie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Filozofi nie ma a cuda widziałem takie że głowa boli. Hamulec ma od samego poczatku hamować na całej powierzchni. Prowadnice klocka zobacz, bo klocek musi sie lekko przesówać (te blaszki montażowe masz nowe czy dałeś stare?) I sprawdź czy tłoczke lekko pracuje. Oczywiście prowadnica zacisku też musi lekko chodzi. Albo kupiłeś marnej jakości zestaw i ma jakieś niedoróbki.
Opublikowano
tarcze bosch kocki bosch blaszki sa stare jakis półtora roku temu wymieniane mówisz o tej prowadnicy co ida 2 X sruba imbus ampul czym to przesmarowac ewentualnie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

lezeli nawet był by luz to jezeli wszystko jest w pionie tz klocek to powinno isc wszystko równo

jutro jeszcze raz rozbiore i sprawdze doczyszcze