Skocz do zawartości

Cieknie woda z krucca e39 3.0d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dzis zauwazylem ze cieknie mi woda z krucca nad sterownikiem swiec ktory jest przez to zalewany.To podwojny kruciec pod koloktorem ssacym.Widze ze te krucce maja laczenia plastikowe i sa bardzo fachowe.Czy mam wymienic caly kruciec czy da sie to jakos dokrecic?
Opublikowano
Kolego, czy chodzi ci króciec nr 11. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP71&mospid=47559&btnr=11_2842&hg=11&fg=35&lang=pl . Jeśli cieknie na połączeniu z blokiem to wymień. Jest tani, kolektor do zdjęcia. Przerabiałem ten temat. Poszukaj w moich postach.

tak chodzi o ten kruciec.Ile kosztuje??czemu cieknie?trzeba sciagac kolektor czy da sie bez sciagania??

Opublikowano
Aktualnie kosztuje 32,19 w serwisie. Nie próbowałem wymieniać bez zdejmowania kolektora. Od strony bloku silnika jest gumowa uszczelka włożona w kanałek. Króciec jest z tworzywa, temperatura dość wysoka + czas i efekt taki, że tworzywo staje się kruche. Uszczelka spuchła, popękała krawędź kanałka i się rozszczelniło. Mój strzelił w przed dzień powrotu z Chorwacji. Szukałem tam i powiedziano mi, że nie ma go w centrali (BMW Chorwacja). Do domu daleko, poskładałem na czerwony silikon (wysokotemperaturowy) i wróciłem, ale zaraz wymieniłem. O tej przypadłości pisałem na innym forum, przepraszam, wprowadziłem w błąd pisząc o przeglądnięciu moich postów.
Opublikowano
Dzieki wielkie za odpowiedz.Naszczescie koszt nie duzy bo juz mam dosc tych kosztow ale to w koncu BMW .I poraz 10 od 3 miesiecy bede sciagal ten poj.....y kolektor :mad2: .Ale najwazniejsze ze przyczyna szybko zlokalizowana ,wiadomo co wymienic i koszt nie duzy :D Dzieki jeszcze raz za pomoc...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
panowie mam problem z tym kroccem zakupilem nowy orginal nawet sprawdzilem numer czesci i co wpinam przewod od chlodnicy i jest lekki luz na laczeniu kapie plyn
Opublikowano
rozłącz jeszcze raz, dobrze nasmaruj wazeliną oring w przyłączu od strony węża i skliknij z powrotem na schowanej sprężynce, jak nie pomoże trzeba by wymienić ów oring
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Ja tez wymienilem ten kruciec,kupilem ori.I okazalo sie ze dalej cieknie :mad2: przyczyna nie lezala w kruccu tylko w oringu od tej rury ktora wchodzi do krucca.oring kosztowal jakies grosze w sklepie z uszczelkami i oringami...