Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem w BMW Olszowiec w Poznaniu e90 LCI z silnikiem 318i, odczuwam bardzo duży brak mocy, w moich własnych pomiarach uzyskałem PONAD 16sek. do "setki", co jest aż zadziwiające gdyż według producenta auto od 0 do 100 przyśpiesza w 9.1sek. Auto ma przejechane jedyne 4800km. Słyszałem o usterkach związanych z cewkami ale czy jest to możliwe w tak nowym aucie?

Proszę o porady, czy komuś przydarzył się podobny problem, co może być przyczyną ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedź do nich niech podepną pod komputer. Nikt Ci z głowy nie strzeli co jest nie halo, o ile w ogóle coś jest nie tak. Jak padnie cewka to auto nierówno pracuje, nie na wszystkie cylindry i zapala się check od silnika.
Krzysztof
Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź.

Jestem z Wrocławia także tutaj będę serwisował auto, orientuje się ktoś z jakim wyprzedzeniem trzeb się umawiać na komputer( mam na myśli wrocławski Inchape Motors)?

I jeszcze jedno pytanie: kupiłem auto flotowe tzw. Company Car - auto jeździło w Niemczech, było użytkowane przez pracowników Dealera BMW. Czy możliwe jest że takie auto posiada jakąś blokade? Może zostało delikatnie zdławione?

Proszę o pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Po dzisiejszej diagnozie w serwisie okazało się że Katalizator się posypał dlatego też auto było tak osłabione i połykało tyle paliwa. Dziwi mnie tylko że żadna kontrolka się nie zapaliła.
Opublikowano
Być może użyłem złego określenia... Katalizator po prostu pękł. Mogło to się stać równie dobrze przy przebiegu 10km, wystarczy że rozgrzany katalizator zostanie szybko schłodzony a może to mieć miejsce gdy dość szybko wiedziemy w głęboką kałuże.