Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Koledzy mam takie pytanie.Mam połamane regulatory w lampie,i do tego brakuje mi jeszcze tego czarnego pokrętła od regulacji.Czy jeśli wymienię regulatory na nowe to wszystko będzie ok.?, Czy może te czarne pokrętło trzyma ten metalowy pręt od regulacji na miejscu i wymiana regulatorów nic nie da. W tej chwili przy połamanym regulatorze da się go wcisnąć do środka lampy.Dodam jeszcze że cała reszta do regulacji, czyli ten ząbkowany stożek na imbus mocowany od góry jest na miejscu.

Opublikowano
Problemem będzie ustawienie świateł po wymianie regulatora , jeśli dobrze pamiętam to bedziesz miał problem z jego poprawnym zamocowaniem. Dobrze by było jakbyś kupił np jakiś rozbity reflektor tak żeby pokrętła były całe. Ewentualnie możesz spróbować dorobić jakoś to pokrętło (nieodzowny będzie jakiś dobry klej łączący metal z plastikiem ) , musisz to skleić dość solidnie bo jak się zapiecze później to możesz go ponownie urwać podczas regulacji świateł i cała zabawa zacznie się od początku.