Skocz do zawartości

318is M42 klekot na wolnych obrotach... Rozrząd?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma do Was pytanko. Jeśli w is'ce w silniku cos klekocze na wolnych (jak sie wkreci pow. ok 3 tys. to jest ok) to to jest napinacz łańcuszka? Dodam ze tam nie ma reguły czy zimny czy ciepły raz klekocze mocniej raz slabiej a czasami w ogóle- zależy od obrotów. Dodam że moc silnika jest w porządku nie ma żadnych ubytków. Dla mnie to odgłos obcierającego łancucha, przebieg ~260 tys i wydaje się być realny.

PS. czytałem tematy o klekotaniu ale tam nie spotkałem się z takim przypadkiem...

Pozdrawiam :)

____

poprawiłem tytuł. proszę zapoznać się z formatem tytułowania wątków, bo inaczej będę karał ostrzeżeniem. mattiss

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie odgadniesz dokładnie, może być jak mówisz, czyli łańcuch, albo jak wspomniał kolego coś z popychaczami i szklankami. Na początek sprawdź ciśnienie smarowania, czy na wolnych nie jest zbyt małe.
Opublikowano

Mi klekotał w granicach 2500/ob. a winny był kiepski olej

Zacznij od oleju zanim zaczniesz rozbierać

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz