Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pare dni temu zakupilem na allegro radio Becker Traffic Pro, wszystko gralo i dzialalo ok, dzisiaj jechalem w trase i nagle przestalo grac (tzn dziala, swieci, czyta plyte tylko dzwieku nie wydaje, tak jakby nie daje sygnalu na glosniki) czy ktos moze mi pomoc?
Opublikowano
Zakładam , że sprawdziłeś kostkę , więc głównym podejrzanym jest końcówka mocy w radiu , proponuję zanieść radio do jakiegoś elektronika , żeby je sprawdził bo zdalnie to raczej niewiele można pomóc :(
Opublikowano
Nie wiem jak w e36, ale w zwykłych philipsach w e39 się dało natomiast beckera nie miałem przyjemności rozbierać :) Musisz je wykręcić i sprawdzić wg mnie powinien być łatwy dostęp do końcówki w sumie to nie ma rzeczy nierozbieralnych w najgorszym wypadku niektóre blaszki od obudowy mogą być zalane cyną na łączeniach z płytką radia więc wystarczy je podgrzać i po sprawie , a jeśli masz jeszcze lutownice precyzyjną to sprawa jest dziecinnie prosta. Ogólnie ktoś obyty z elektroniką poradzi sobie moim zdaniem bez problemu.