Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

coś mi wysypuje przy kodowaniu cca060 i mam przerwane programowanie winkfp , czy jest możliwe przeprogramowanie (aktualizacja softu do wersji z Sgdaten v39) z pomocą D-can ?

cca060 jest z grupy sterowników dla CCC z wymianą danych po MOST .

programowanie dochodzi do momentu uruchomienia świateł i sprawdzenie wycieraczek i koniec ...wywala błąd komunikacji

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć

Oglądałem Twój film na Youtube i był bardzo pomocny... DZIĘKUJĘ

Mam jednak parę pytań

1. Wszystko u mnie poszło zgodnie z planem, przeprogramowałem to co musiałem ( moduły: ZBE, LM i CDC ) ale jak dawałem update to programował tym samym numerem a nie nowym jak u Ciebie. Wszystko poszło ok, dopisało numer VIN, ale czy tak powinno być czy powinien wgrać nowsze oprogramowanie ? ( lub skąd się dowiedzieć jakie powinno być najnowsze )

2. Muszę jeszcze przeprogramować CAS, który mam z numerem 9147195 i takiego Winkfp nie znajduje ??? Mam wszystko z ISTA v41. Czy mogę sam wybrać inny numer do CAS czy uwalę moduł ?

Proszę o pomoc jeśli jesteś w stanie odpowiedzieć.

Dzięki

Opublikowano
a na jakim interfejsie robicie programowanie?

specjalizacja napędy X-drive , posiadamy oryginalne łańcuchy do X3 X5

kodowanie , diagnostyka

531 967 978

dla klubowiczów 10% zniżki na części , piszcie na private nie zawsze mam czas odpisać na forum

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
koledzy mam problem zaczynam próbowac programowac za pomoca winkpf ale mam problem w sumie na poczatku po wpisaniu numeru steronika zczytanego inpa wywala mi bład ze nie znaleziono takiego modułu. w czym moze byc problem ? czy jakos specjalnie trezba przygotowac winkpf do programowania cos jak ncs-a ?

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
koledzy mam problem zaczynam próbowac programowac za pomoca winkpf ale mam problem w sumie na poczatku po wpisaniu numeru steronika zczytanego inpa wywala mi bład ze nie znaleziono takiego modułu. w czym moze byc problem ? czy jakos specjalnie trezba przygotowac winkpf do programowania cos jak ncs-a ?

Oczywiscie ze nalezy przygotowac winkfp. Podobnie zreszta jak NCS-a poprzez przekopiowanie plików, ale w tym juz bardzo pomocne sa google.

Opublikowano
doszedłęm do tego :) ale cos mi zaczeło wszytko sie krzaczyc tzn. inpa i reszta. jakies błędy. wiec postanowiłem zrobic formata i od nowa win i inpa. teraz znowu schody wywaliło mi bład "directnt.sys kann nicht geoffnet werden" podpowiedzi z forum i google nie pomagaja. cos jest nie tak z instalacja ads-a. Dodam ze przed formatem inpa krzaczyła mi sie jak ustawiłem na ads jak przestawiłęm na obd to uruchamiałą sie oki. W czym moze byc problem ? Mam lapka z com-em. wczesnij inpa smigałą juz kilka latek i było oki. Wku.... mnie to wszytko :(

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
koledzy mam kolejny problem winkfp wytwala sie przy kilku procentach postepu. Próbowałem zaprogramopwac TCU po kilku procentach wywala sie i wyskakuje całą lista błedów najpierws kilka linijek o braku komunikcji z modułem i póznij jakis inny ale tez z brakiem komunikacji. podczas wywalenia sie wgrywania słychac pykniecie i zapalaja sie kontrolki na liczniku itd. mam teraz takie głupie troche pytanie programujecie na właczonym zapłonie, włozonym kluczyku czy wogóle bez zapłonu lub kluczyka ? zasilanie mma podłaczone próbowałme z zapłonem, z kluczykiem i bez w/w i taki sam efekt :( teraz inpa nie łaczy sie z TCU. Robie to przez ADS. Próbowac na innym module bo mam podejrzenie ze tcu jest padniete mam bład "SOS call"

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
alez to programowanie jest wkur..... po zmianie jak kolega wyzej napisał chyba jest lepiej. przed chwila doszło do 97% juz kur.. usypiałem ale wytrzymałem a tu zonk !!!!!!!!!!! masakra :( to jest normalka żeTCU programuje sie prawie 1,5 godziny :(

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
a jak z tym zapłonem. Bo do 97% doszło na właczonym silniku + prostownik. i jak sie wywala programowanie to wtedy mam całą mase błedów na abs silniku i wiele innych modułow

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
kupiłem d-can. moduł tel i inne poleciały. Ale mam problemik bo nie mam w inpie kontrolki igniotion i nie moge połączyc sie z silnikiem. W czym moze byc problem ? koledzy jak flashowac ccc jesli sa w nim zapisane takie wersje których nie rozpoznaje winkfp. takie ccc kupiłęm z jakimis dziwnymi wersjami oprogramowania. A modułow zaczynajacych sie od ccxxxxx jest kilka

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

to juz wyczytałem :) dziwi mnie ten brak połączenia z silnikiem bo w "job... " odczytuje błedy i kasuje. Jakies jaja co do producenta to raczej bym sie z nim nie dogadał - chinol do zestawu mam płytke z inpa ale ze miałm juz gotowa to tylko zrobiłem na obd z ads i smiga. Ta z płyty ma inny interfejs instalacyjny pierwszej czesci.

a teraz jaka czesc modułu ccc odpowiada za CID bo po update kilku czesci poza cca060 mam bład sygnału video na liczniku. Teraz zaczał sie aktualizowac cca060 i mam nadzieje ze po tym bedzie oki. ale to bedzie trwało chyba całą noc :) czy to normlna predkosc ?

Jeszce jedno inpa wykrywa mi w "job ....." na samym dole moduł nazwa "0A ????? " co to moze byc tak jakby był jakis moduł a inpa nie moze go zidentyfikowac niby nie ma na nim błedów.

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

włąsnie sa kwiatki :( po wszytkiemu nie dziłą mi joy :( radio dziła z kierownicy. a joy sobie lata bez oporu :( włąsnie programuje jescze raz ccca060 moze pomoze. chyba ze ktos ma inny pomysł lub jakas kolejnosc postawienia ccc na nogi :)

co mnie najbardziej dziwi w UIF job mam takie cos ten modułna dole to ccc. winkfp odczytuje go jako cccA060

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
oczywiscie wszytko kodowałem i posżło bez problemu a ccappl ale za drugim razem poszło. wywalało sie raz cc6360 ale programuje drugi raz ze wzgledu na ten smieszny odczyt cccA060 przez inpe jako "A0 ????" jaka przyczyna moze byc ze nie dziła joy ? błedy to mam jeden stały na IC "videosignal fehler" http://img69.imageshack.us/img69/5553/beztytuu3k.th.jpg

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
disa nie mam postawionego :( a napisz cos wiecej o tej synchronizacji. bo wiem jak sie robi synch. Silnika i cas ale o ccc nie słyszałem i nie natrafiłem w opcjach :( Co masz na mysli funkcja service? Ja włąsnie programowałem chyba wszytkie moduły most.

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
praktycznie całe został silnik, skrzynia i jakies duperele typu pdc klima :) a nie da sie tego zrobic NCS lub czyms innym nie lubiłem disa i dlatego go wywaliłem :) no i postawienie jest wkurzjace :) a co do tej synchronizacji i wtyku most to chodzi o złacze koło schowka i co mam rozumiec przez zaslepienie ?

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
a co z tym zaslepianiem most ?

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
własnie nie jest zaslepiony bo widziłęm swiatełko jak go kiedys wyciagałem :) dlatego pytam o co w tym chodzi

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
nie mam zaslepki i nie było chyba ze gdzie bez mojeje wiedzy uciekła. diagnose w sumie mam poza dde i szl. czy to miało wpływ na programowanie ?

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
mi sie parował itd tylko nie przełaczał rozmów na samochód

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
piszac zaslepka masz na mysli ta płytke na której trzma sie swiatłowód i wciska sie ja w mijsce koło schowka ? bo ja wyobrazałem sobie zaslepke jako cos jak skówka w długopisie na samym złączu :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
oprogramowanie poszło i niestety to samo :( nic sie nie zmieniło. Joy nie działa nawet telefon dziła po wcisniciu sos radio itd ale nie joy :( POMOCY !!!!! jakies sugestie ? jedyny bład to ten a468 fehler videosignal

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Tomek 020 na Twoim filmiku

wpisujesz numer skrzyni 7558362 powiedz mi prosze dlaczego

- wpisujesz ponownie vin auta skoro uaktualniasz sterownik?

- dlaczego uaktualnia do tego samego numeru softu 7558362 a nie do 7582700?

-czy najnizszy z listy soft oznacza najnowszy, w tym wypadku jest 7582700

dzieki i pozdro

zycie zaczyna sie po 50i