Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów. Otóż zauważyłem że od pewnego czasu nie mam informacji głosowej o fotoradarach w trakcie jazdy. Ok miesiąca temu jadąc ulicami komputer mnie głosowo informował o fotoradarach na drodze i to w całej Polsce i nagle przestało. Funkcja ta działała nawet bez włączonej nawigacji. Może ktoś coś wie na ten temat i pomoże mi rozwikłać ten temat. Moje BMW to X3 E83 ze stałą navi profesjonal i gps
Opublikowano
Post przez keddex » Pon Wrz 26, 2011 11:23 am

Problem jest właśnie w tym ,że ta opcja w ustawieniach jest włączona

kilka pytań i uwag

1. Czy zmieniałeś coś w ustawieniach lub oprogramowaniu (np. zmiana softu, języków navcoderem itp)

2. Czy po włączeniu prowadzeniu do celu:

- pojawiają prawidłowe komendy głosowe

- i jednocześnie następuje ściszanie podkładu głosowego (radio/muzyka)

3. Czy przy mijaniu fotoradaru:

- pokazuje się ikona fotoradaru na ekranie

- następuje ściszanie podkładu głosowego (radio/muzyka)

4 na stronie 38 tego działu masz zdjęcie nr 2 z menu (http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=88508&start=555)

Czy próbowałeś wszystkich 3 możliwości wyłącz/włącz/puste miejsce w zaznaczonej linii radar alarm? Puste miejsce też jest aktywne

(to zdjęcie mojego starego softu, u ciebie jeżeli korzystasz z innego napisy mogą się różnić, ale zasada powinna być taka sama)

5 W tym samym menu jest pozycja głośność navi - służy do regulacji ściszania podkładu

6 Głośność komend głosowych navi ustawia po wciśnięciu przycisku info (w X3) lub w menu serwisowym radia.

Opublikowano
W ustawieniach nic nie zmieniałem. Nawigacja działa normalnie jest podkład i wszystko OK. Ale dla pewności spróbuje jeszcze raz powyłanczać i powłanczać podane opcje może się odblokuje. W ostateczności wgram soft jeszcze raz. Bardzo dziękuję za pojęcie tematu i pomoc cX3. Jak tylko będę w trasie z fotoradarami to dokładnie posprawdzam te opcje podane przez ciebie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich mam nastepujacy problem dotyczacy podobnie jak u kolegi,natomiast u mnie podlkad muzyczny podczas nawigacji sie wycisza jest chwila dla ktorej powinien mowic lektor od navigacji ale jest nadal cisza nastepnie podklad muzyczny sie podglasnia i dalej leci utwor.Czym to moze byc spowodowane? (navi 16/9 mk4 )