Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Chciałbym przedstawić swój problem z absem, otóż borykam się z tym już 6 miesięcy powymieniałem wszystkie czujniki na nowe oryginalne sprawdzałem kable nie robiłem tylko testu drogowego ponieważ nie za bardzo wiem jak to zrobić inpa

błędy są takie:

http://img683.imageshack.us/img683/4674/bledyp.jpg

może ktoś mi pomoże zamówiłem na allegro sterownik (posiadam oddzielny pod schowkiem) z tymi samymi numerami żeby podmienić i zerknąć dodam że za każdym razem pokazuje prawe przednie koło nawet jak stronami pozamieniam nowe czujniki

czujniki są sprawne sprawdzane w innym aucie

Opublikowano

wszystkie kable sprawdzone od wtyczki do sterownika i do pompy piasta jest ok czysta i ząbki są jak nowe piasta wymieniona jakieś 2 lata temu na orii i wszystko z absem było ok co oznaczają te błędy

(dodam tylko że przewody mi sprawdzał elektryk z serwisu BMW nie miał wtedy sterownika drugiego i powiedział że jest jeszcze tylko to do sprawdzenia)

jeszcze podmiana sterownika ale czekam na niego dziś ma być

jak narazie ABS działa podmieniłem czujnik ABS miałem kupiony orii w serwisie kupiłem na częśćidobmw.pl simensa i się okazało że tu o to własnie chodziło ten kupiony w serwisie nie miał wybitego napisu simensa więc śmiem myśleć ze to był albo ate albo febi zrobiłem tez test drogowy i każdy czujnik pokazywał ta sama prędkość, jeszcze sprawdzę to po przejechaniu kilku kilometrów sterownik abs przyszedł ale nie ma potrzeby go podmieniać jak narazie albo go zwrócę albo mogę komuś sprzedać :)