Skocz do zawartości

Wahacze - jakiej firmy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam do wymiany wahacze przednie. Wiem że najlepsze byłyby lemforder ale to drogie chyba ze macie jakis sklep gdzie jest taniej...

Pytanie czy te bylyby dobre?

http://moto.allegro.pl/zestaw-wahacz-bmw-e46-z-kpl-tulejami-wzmacniane-i1798256696.html

Pozdrawiam

Edytowane przez Jopeka

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na czescidobmw.pl zestaw dwóch wahaczy i dwóch tulei Mayle to wydatek 1160 pln. Pytanie, czy podobny zestaw innej firmy za mniej niż 50% tej ceny będzie dobry. Z doświadczenia wiem (choć z firmą z auckji nie miałem osobiście do czynienia), że w takich przypadkach cena niestety idzie w parze z jakością. Z regeneracją i polerowaniem używanych elementów (sprzedawanych jako nowe) włącznie. Pewnie chłopaki zaraz powiedzą coś więcej o tych wahaczach.

PS: w tytule chodzi Ci oczywiście o waHacze? :wink:

Opublikowano
  • Autor
A ile powinna kosztować wymiana wahaczy? Tak mniej wiecej zeby mnie gdzie nie zrobili... :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Ja zakupiłem od sprawdzonego sprzedawcy na allegro wahacze MEYLE HD czyli wzmocnione - za jeden wahacz zapłaciłem 344zł z przesyłka dwa mnie wyszły 710złotych. Do tego tuleje, też MEYLE HD 180zł(2szt). Dodam, że zdecydowałem się właśnie na ten oto zestaw, ponieważ wahacze te mają ( w przeciwieństwie do oryginałów) wymienne sworznie a koszt takich sworzni na dwie strony to ok. 200zł. Wydaję mi się ze cena fajna i z tego co czytałem opinie to bardzo dobre zbiera firma MEYLE w tym prypadku :) jutro wymiana:) jaki koszt ? Mechanik wymieni mi wahacze i do tego gumę na drążku kierowniczym plus oczywiscie geometria zawieszenia - całość wstępnie niecałe 200zł.

• 1 miesiąc temu...