Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy pompa paliwa która znajduje się w baku może chodzić cały czas nawet jeśli jedzie się na lpg? Przy wtyczce od pompy mam dziwny przekaźnik z czerwoną żaróweczką i on najprawdopodobniej nie daje napięcia do pompy i nie mogę samochodu odpalić, dlatego chciałbym pominąć "to coś" co jest na pewno nieoryginalne (najprawdopodobniej założone przez gościa który montował gaz II generacji w 2004 roku). Przypuszczam że to urządzenie odcina prąd od pompy gdy przechodzę na gaz.
Opublikowano

Przy zrobieniu instalacji gazu odcina ci napięcie z wtrysków żeby samochód mógł działać na gazie w efekcie czego pompka chodzi cały czas nie dając paliwa na wtryski i wracając obiegiem do baku odcięcia samej też pompy się robi ale nie powinno i jest to nie fachowe.

Jedź do dobrego Gaziaża tylko taki sie połapie co tamten spartaczył i dojdzie ładu bo to ten dziwny przekaźnik to pewnie robota któregoś gazownika widać był dobry skoro założył 2 gen do siódemki... taki gazownik jest dla mnie gównem nie powinien tego zakładać nawet jeśli klient by nalegał ja na miejscu takiego bym odesłał go do kogoś innego bo sam bym nie maczał palcy w takim procederze.

Opublikowano
2004 roku II generacja to byl standart i nie ma czemu sie dziwic a i dzisiaj bdb istalacja lpg przewyzsza koszt zakupu nie ktorych e32 , takowy przekaznik montowali zeby uchronic pompe od zatarcia , czesto uzytkownicy samochodow z lpg maja poprostu zbyt malo benzynki wiec zeby temu zapobiec motuja przekazniki zeby z automatu przy przelaczeniu na gaz pompka sie wylaczala.NP w w monowtryskach rowniez automatem wylaczaja komputer sterowania wtryskiem bo czesto jest tak ze komp nalapie bledow i wtedy na benzynie niechce jechac wogole. Pozdr

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano

no tak ale mimo tego nie powinni zakładać Tego gazu do E32.

Gaz zwykły dobrze obsłuży conajwyżej 2 litrówke na 4 cylindrach. w inych konfigach nie wolno i tyle.

Opublikowano
Okazało się że przekaźnik znajdujący się w skrzynce z komputerami się zepsuł (koloru źółtego). Ten dziwny przekaźnik przy pompie wymontowałem, paliwa mam około 36 litrów a zbiornik 80-litrowy, także nie powinna się zatrzeć. Jak na razie samochód działa.