Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam e30 316 1990r

Dzis jechalem z pracy i w polowie drogi do domu wskaznik od temperatury pokazywal temperature na przedostaniej kresce,zjechalem na pobocze podnioslem maske a tam plynu nie ma :( Przywiezli mi wode i tak dojechalem do domu.Wjechalem do garazu i ogladam co moze byc i nic nie znalazlem przewody ok chlodnica tez miesiac temu wymienilem termostat na nowy ale nie oryginal.Auto jest na gas.Pomozcie prosze co to moze byc czy mozliwe jest to ze bylo za malo plynu w chlodnicy i sie wygotowala :? ale wtedy jak podnioslem maske to bylo tam mokro :cry: ale skad to sie wzielo :? :? :? Prosze o pomoc bede bardzo wdzieczny pozdrawiam Grzesiek :)

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

cze

jezeli to wina trermostatu to zeby woda wyleciala s chlodnicy musialaby sie najpierw zagotowac, to musisz zaobserwowac.

jezeli przed zauwazeniem braku plynu chlodzacego nie zagotuje sie plyn top nie termostat, musze cie zmartwic ale jezeli to nie termostat to moze to byc uszczelka pod glowicą, mogla sie przepalic miedzy cylindrem a płaszczem wodnym, i daje ostre cisnienie do obiegu plynu i go wydmuchuje

zycze aby to byl termostat

pozdro Adrian

Opublikowano
Dzieki za pomoc :) wlasnie przyjechalem od laski i wody chyba nie ubylo rano sprawdze :? zeby tylko bylo wszystko ok :? Jeszcze raz wielki dzieki! Pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych BMW :lol:
BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Witam,

Sprawdzil bym jeszcze pompe wodna. Poruszaj wiatrakiem do przodu - do tylu - nie powinno byc luzu. Ja przekechalem z walnieta pompa z 1000km - w momencie gdy sie kreci ubytek plynu jest minimalny, ale przy niskich obrotach lub gdy wylaczysz silnik - wtedy sika na maksa spod walka.

Pozdrwiam.

Oryginalna pompa - 240pln na Koniecpolskiej.

Andy

Opublikowano

Witam!

Wielkie dzieki bylem przed chwila sprawdzic,poruszalem wiatrakiem w gore i w dol jest luz i do spory to samo do przodu i do tylu tez chodzi ale mniej.

Wielki dzieki naprawde jestem wdzieczny :!: :!: :!:

A juz myslalem ze to uszczelka pod glowica :)

Pozdrawiam Wszystkich wlascicieli BMW

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Witam

Autko juz zrobione mechanik wymienil mi pompe wodna na nowke HEPU 270zl + plyn chlodniczy 42zl + robocizna 45zl

Teraz juz jest wszystko ok mysle ze nie dalem za duzo za ta pape?

Pozdrawiam :D :D :D

BMW wieczna miłość...