Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Chciałbym uszczęśliwić Żonę autem które jej się bardzo podoba mianowicie x5 po lifcie.

Mam kilka pytań:

1. Jaka jest grubośc powłoki(czy tak jak w innych 120-160 mikronów)?

2. Czy wersje amerykańskie z vinem 5UXFA13594...... mają elektronike taką samą jak europa?

3. Czy wszystkie amerykany miały kierunki przednie pomarańczowe?

4. Od kiedy dokładnie był lift?

5. Czy raport carfax jest dość wiarygodnym dokumentem?sprawdziłem i okaząło się ,ze dany egzemplarz jest bezwypadkowy bez powodzi itd.

6. I na zakończenie w sumie najważniejsze...3,0i da rade? Boje się trochę tych 4,4 bo słyszałem ,ze sa z nimi problemy a chciałbym założyć LPG.

Mam też rozkodowany vin- co sadzicie o wyposażeniu?

Art. Wartość

Numer podwozia 5UXFA13594LU....

Kod typu FA13

Typ X5 3.0I (USA)

Typoszereg E E53 ()

Seria X

Rodzaj konstrukcji GEFZG

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd ALLR

Skrzynia biegów AUT

Kolor STERLINGGRAU METALLIC (472)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2004-03-21

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES Dummy-SALAPA

S205A AUTOMATIC TRANSMISSION Automatyczna skrzynia biegów

S248A STEERING WHEEL HEATING Podgrzewanie kierownicy

S321A EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S386A ROOF RAIL Reling dachowy

S403A GLAS ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S417A SUNBLINDS FOR REAR SIDE WINDOWS, MECH Roleta przeciwsłoneczna drzwi tylna

S438A WOOD TRIM Wersja z drewna szlachetnego

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S442A CUPHOLDER Uchwyt do napojów

S459A SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S461A SEAT BACK ADJUSTMENT IN REAR, ELECTRIC Regulacja oparć fotela elektr. tylna

S464A SKIBAG Worek na narty

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A HEADLIGHT WASHER SYSTEM Spryskiwacze reflektorów

S521A RAIN SENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S533A AIR CONDITIONING FOR REAR Klimatyzacja siedzenia tylnego

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S555A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S639A COMPLETE PREP. CELLULAR PHONE USA/CDN Instalacja tel. kom. kompl. USA/CDN

S650A CD PLAYER Odtwarzacz CD

S676A HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM System głośników HiFi

S761A INDIVIDUAL SUN PROTECTION GLAZING Ind. oszklenie przeciwsłon.

S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

S8SPA COP CONTROL Sterowanie CO2

S926A SPARE WHEEL pełnowartościowe koło zapasowe

S945A CONSIDERATION OF PRICE DEPENDENCY Dummy-SALAPA

Wyposażenie seryjne

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2KBA LT/ALY WHEELS V-SPOKE 130 BMW LA wheel, V spoke 130

S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa

S354A GREEN STRIPE WINDSCREEN Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S645A RADIO CONTROL US Radio v

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S692A CD CHANGER I-BUS PREPARATION Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

S845A ACOUSTIC BELT WARNING Akustyczne ostrzeżenie o pasach

S853A LANGUAGE VERSION ENGLISH Wersja językowa, angielski

S876A RADIO FREQUENCY 315 MHZ Częstotliwość radiowa 315 MHz

S992A NUMBER PLATE ATTACHEMENT MANAGEMENT Sterowanie mocowania tabl. rej.

Auta nie ma na allegro...

Dziękuje za pomoc i za opinie.

Opublikowano
Witam! Co do liftu kolego nie wiem i nie chcę cie wprowadzać w błąd. Od roku mam x5 sprowadzoną ze stanów wcześniej w 2008 r.w wresji silnika 4,4 Kupowałem już zatem na polskich blachach Przed zakupem sprawdziłem ją pod względem lakierniczym, blacharskim, przebiegu itp. Wszystko było ok. Prawie rok po zakupie zakupie dzięki naszemu forum dostałem pełny wydruk z Carfax , który potwierdził , że wszystko było z nim ok pod względem serwisowania , stanu technicznego, wyposażenia przebiegu i bezwypadkowości. Chyba miałem szczęście :D Samochód jeżdził w polsce bardzo mało i nie miał nawet dokonanych wymaganych przeróbek Musiałem zaingerować w instalację oświetlenia- dorobić białe przednie żarówki postojowe w lampy, pociągnąć wiązkę do przeciwmgielnych tylnych świateł, zmienić włącznik świateł na taki , który zawiera włącznik tylnych przeciwmgielnych itp.Trzeba było trochę poghrzebać w module LCM. Kierunkowskazy przednie są pomarańczowe, żarówki dwuwłóknowe ( kierunek i postojowe-obrysowe).Lampy przednie były już z homologacją na rynek europejski. Pozostała mi jeszcze do przerobienia instalacja haka ( jest zupełnie inna) narazie jednak nie korzystam z niego więc odpuściłem.Silnik sprawuje się super, skrzynia w automacie również. Auto jest produkcji 2002 r. tak więc przed liftem.Narazie nie mam zamiaru instalować LPG , bo szkoda mi trochę auta.Co do silnika 3,0 uważam osobiście , że jest troszeczkę za słaby do takiej bryczki, ale jest to moje prywatne zdanie i nie każdy może się z tym zgodzić.Póki co jestem zadowolony z nabytku. Pozdrawiam!
Opublikowano

Witam,

Wszystkie amerykanskie wersje mialy pomaranczowe kierunki z przodu zintegrowane ze swiatlami pozycyjnymi,tyl przezroczyste szkla kierunkowskazow z pomaranczowa zarowka.przeciwmgielne sa tylko z przodu-trzeba zmienic lub dodac wlacznik tylnych przeciwmgielnych.Carfax jest bardzo wiarygodny, sa tam zapisane dane samochodu od chwili sprzedazy:serwis,naprawy,wypadki,badania techniczne,badanie spalin,odnawianie tablic,sprzedaz nastepnej osobie.Mozna takze sprawdzic ilu auto mialo wlascicieli i czy na samochod byla brana pozyczka (czy jest splacona rowniez) , czy samochod jezdzil jako flotowy lub w wypozyczalni,policji, jako taxi itp....Za kazdym w/w razem jest odnotowywany stan licznika,co skutecznie ukroca kombinacje z przebiegiem( w wiekszosci przypadkow)Chyba, ze ktos nigdy go nie bral do warsztatu gdzie jest spisywany licznik , ale jest to malo prawdopodobne przy tym aucie