Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałem wymienić w moim compakcie kierownicę, niestety moja aktualna kierownica nosi ślady zurzycia. Chciałem zapytać czy da się ją wymienić na kierownicę zes terowaniem radia?
Opublikowano

jasne ze mozesz taka wsadzic tylko pytanie czy dalbys rade podlaczyc do niej radio bunie wychodzily z takimi kierownicami jako platna opcja i podlaczenie bylo przystosowane tylko i wylacznie do podlaczenia do orginalnych radii jesli wciaz masz oryginalne radio to musialbys ze szrotu wydrzec kierownice z calym podlaczeniem ale wolalbym gdyby ktos kto juz przeprowadzil taka operacje sie wypowiedzial i potwierdzil moje slowa lub zmieszal mnie z blotem :cool2:

pisze ten post w oparciu o moje wlasne przezycie z tego typu operacja lecz nieprzeprowadzalem jej na bunii lecz na volvo v70 z 2006 roku wiec moge sie mylic

Opublikowano
jak mniemam to radio ma pilota i wyjscie aux tak?? ale niewidzialem w zestawie z fimiku na youtube zadnych kabli czy wtyczek do dodatkowego sterowania wiec moim zdaniem niepodlaczysz tego radia do kierownicy ale kiere mozesz zalozyc dla samego wygladu m3sie
Opublikowano
Nasuwa się pytanie po co mi kierownica ze sterowaniem skoro nie mogę użyć tego sterowania. Szpan mi niepotrzebny, to raczej rozwiązanie czysto praktyczne. Chciaż teraz grzebiąc w internecie znalazłem informację że to radio ma Możliwość współpracy z fabrycznym sterowaniem audio. To nie oznacza także sterowania z kierownicy?
Opublikowano
wiec moim zdaniem d*pa zbita ale popytaj jakiegos elektronika moze on dalby ci rade to jakos podlaczyc nieznam zadobrze tego radia widzialem tylko expertyze na youtube w kazdym razie zycze ci powodzenia bo to zarabisty bajer by byl m3 sie pozdro
Opublikowano
skoro masz pilota wyciagnij z niego plytke wsadz do kiery z multi funkcja i przylutuj kabelki z multi funkcji do plytki pilota i moze bedize smigac:)
Opublikowano
jasne ze mozesz taka wsadzic tylko pytanie czy dalbys rade podlaczyc do niej radio bunie wychodzily z takimi kierownicami jako platna opcja i podlaczenie bylo przystosowane tylko i wylacznie do podlaczenia do orginalnych radii jesli wciaz masz oryginalne radio to musialbys ze szrotu wydrzec kierownice z calym podlaczeniem ale wolalbym gdyby ktos kto juz przeprowadzil taka operacje sie wypowiedzial i potwierdzil moje slowa lub zmieszal mnie z blotem :cool2:

pisze ten post w oparciu o moje wlasne przezycie z tego typu operacja lecz nieprzeprowadzalem jej na bunii lecz na volvo v70 z 2006 roku wiec moge sie mylic

niestety e36 nie wychodziły z multifunkcją nawet jako opcja.

Druga sprawa to fakt że sterowanie bez przeróbek tylko z oryginalnymi radiami(i to tylko trzema modelami CD43 C33 C34 które da się zastosować w e36)

Trzecia sprawa podłączenie multifunkcji z radiem jest banalne i robi się to za pomocą jednego kabla :mrgreen:,oprócz podświetlenia przycisków.

Ja podłączyłem "serducho" z e39 w z3 a to jest dokładnie to samo co e36.Multifunkcja chodzi jak ta lala :D

Oczywiście radia innych firm można też podłączyć ale trzeba kupić specjalny adapter

A little piece of heaven in my hands