Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Zaywazylem cos dziwnego w moim bmw 525d, mianowicie podczas jazdy na wolnych obrotach wskazwoka obrotomierza drga niepokojaco obroty nie sa stabilne cos jak by sie delikatnie dlawil najczesciej ukazuje sie to na 3,4 biegu przy obrotach z rzedu 1500 2000. Czym to moze byc spowodowane?

Kolejna sprawa podczas gaszenia silnika trzesie nim oraz jest to nienormalnie glosne, jak by moze poduszka silnika jakas do wymiany lecz przy wduszonym sprzegle tego nie ma albo w znacznym stopniu zanika. Hm..

Oraz cos nie tak ze sprzeglem chwyta dobrze nie wyglada na zajechane, ale dzwiek "rechoczacy" przy wolnym puszcaniu, (ruszaniu) slyszalny na zewnatrz dosyc glosno. Natomiast gdy szybciej sie ruszy z miejsca tego nie ma...

Samochod z 2004 290tys km 525d 177km

Edytowane przez przemo01
Opublikowano
.....podjedz do mechanika bo wedlug mojch doswiadczen to sprzeglo powoli konczy zywotnosc.Zreszta przy twojm przebiegu to dobry wynik.Jezeli gosc faktycznie stwierdzi domniemana hipoteze to kup czesci firmy LUK.Najlepsze ceny uzyskuje sie jak kupujesz dwumasa razem ze sprzeglem i najlepszy efekt jezeli wymieniasz to wszystko razem.Ja tak zrobilem i postawilem na LUK,narazie okey.Jesli chodzi o trzesiawki przy gaszeniu to nie jestes sam :wink: bo u mnie tez jak gasze silnik jest takie lekke rechotanie ale po diagnostyce wykazalo ze to to raczej nie poduszki tylko jest blad gdzies indziej tzn: Throttle valve,activation.Niby drobnostka ale to kosztuje ponad £400 funi wiec dalem sie na spokoj bo to nie jest az takie grozne.A po za tym to mozesz sie ludzic zapchanym DPF ale watpie,zreszta diesel przynosi niespodzianki i bedzie ich coraz wiecej jezeli auto skonczylo 5lat (normalka)
The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT