Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę kupić bmw e30 Cabrio. i pytanie do Was forumowicze (szczególnie do tych co się znają) na co mam zwrócić uwagę na co uważać? Chcę kupić betkę z silnikiem 2,5 benzyna z 170/192 kucykami. Jakieś rady?

Pozdrawiam Kriss

Opublikowano
Patrz na podłużnice czy nie mają oznak uszkodzenia gdyż e30 mają miękkie podłużnice, patrz na nadkola czy nie są zgnite, w bagażniku są takie wnęki po obu stronach zobacz czy nie ma tam rdzy bo tam lubi się wilgoć zbierać i oczywiście w miejscu koła zapasowego. Sprawdź także czy spód nie jest zgnity. zaglądaj pod wykładzine czy nie ma wilgoci. silnik zawsze można zmienić a zdrowa buda to podstawa. to tak w skrócie.:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, na temat kupowania E30 jest już tyle że od czytania boli głowi. Po za tym w cabrio 2,5 miało 170km a 190km nie było. Jedynie M3 cabrio ale to inna histria i półka cenowa. A te 190km co niby z 2,5 litra to pewnie po swapie wiec trzeba potrójnie uważać.

Odnośnie ogólnych wad dla e30, to przy Cabrio warto sprawdzić stan dachu na myjni, czy aby nie przecieka i pojechać trochę szybciej jak 100km/h by sprawdzić czy za nad to nie szumią uszczelki miedzy dachem a drzwiami.