Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam starych i nowych użytkowników forum oraz przesyłam pozdrowienia dla członków klubu :) Dawno tu nie zaglądałem a i chyba czas pomyśleć o odświeżeniu członkostwa w Klubie :)

... ale nie o tym chciałem. Potrzebuję porady.

Znalazłem i chcę kupić E70 3.0 D, 2009 rok. Przebieg 136K. Bi turbo 286 kucyków. Cena 170 000 zł. Auto ma pneumatyczne zawieszenie i dość bogate wyposażenie. Poradźcie mi co mam zrobić, bo nie wiem czy jest to dużo czy mało za te auto. No i jak się te auta sprawują. Przypomnę tylko tym co mnie pamiętają, że do ubiegłego piątku jeździłem X5 E53 z 2004 r. Poza tarczami, klockami, olejami nic w niej nie robiłem, bo nie było potrzeby a na torze w Kielcach w 2009 roku na zlocie zająłem nią 2 miejsce :)

Czekam na jakieś poważne podpowiedzi.

Jak kupię to wracam do klubu jeśli mnie przyjmiecie ponownie ;)

Pozdrawiam

Moc jest Bogiem, Prędkość Nałogiem, Drift Zabawą, a BMW Podstawą!

Ten kto wolny, nad swym losem nie płacze.

http://images40.fotosik.pl/109/a7d127f79a376034m.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam starych i nowych użytkowników forum oraz przesyłam pozdrowienia dla członków klubu :) Dawno tu nie zaglądałem a i chyba czas pomyśleć o odświeżeniu członkostwa w Klubie :)

Znalazłem i chcę kupić E70 3.0 D, 2009 rok. Przebieg 136K. Bi turbo 286 kucyków. Cena 170 000 zł. Auto ma pneumatyczne zawieszenie i dość bogate wyposażenie. Poradźcie mi co mam zrobić, bo nie wiem czy jest to dużo czy mało za te auto. No i jak się te auta sprawują. Przypomnę tylko tym co mnie pamiętają, że do ubiegłego piątku jeździłem X5 E53 z 2004 r. Poza tarczami, klockami, olejami nic w niej nie robiłem, bo nie było potrzeby a na torze w Kielcach w 2009 roku na zlocie zająłem nią 2 miejsce :)

Pozdrawiam

Wydaje mi się, że to nie jest wygórowana cena, ja rok temu 3.0D z 2007 kupiłem za tylko trochę mniejszą kwotę ale Bi turbo(3.0sd z tego rocznika) są droższe. Autko naprawdę godne polecenia oczywiście zależy wszystko od modelu. A wracając do ceny duże znaczenie ma stan prawny auta (czy ma kratkę, akcyza itd), prosze pamiętać że WSA w G.Wilekopolskim orzekł, że auto z kratką klasy x5 jest zawsze samochodem osobowym;)

Opublikowano

cena bardzo ok, jesli przebieg jest oryginalny i auto jest bezwypadkowe. Tylko jesli sprowadzone to czy ma oplacona akcyze lepiej sprawdz bo pozniej mozesz sie zdziwic. i w ASO srpawdz przebieg cyz oryginalny.

Jak ja szukalem auta bylo duzo aut z rewelacyjnymi cenami! Tylko po przygladnieciu sie dokladniejszym okazywalo sie ze sa sprwoadzone jako ciezarowe i nie maja oplaconej akcyzy :P i po ta akzyce pozniej moze zapukac do ciebie skarbowy, no chyba ze im udowodnisz ze to ciezarowka, a tego ci sie nie uda zrobic. Moj kolega tak mial. Kupil X5 e70 w super cenie, miodzio lodzio a po 4 miesiacach zapukal do niego US i musial doplacic akcyze! Ktorej, jak sie okazalo, sprzedawca od ktorego bral auto nie zaplacil w chwili sprowadzenia auta do Polski, bo sprowadzil jako ciezarowke. No i juz tak super nie wyszlo ;) bo skarbowy nie dal sie przekonac ze to auto dostawcze jest.

ale jesli to osobowka, z oryginalnym przebiegiem, wszystkimi oplatami i nie bita to cena super!

Opublikowano

Pozdrawiam

A jeszcze zapytam Cię skąd ta x5 bo ostatnio właśnie taką widziałem w trakcie "przygotowywania do sprzedaży" w czarnych skórach z fotelami komfortowymi... a nóż to ta;)