Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przymierzam do kupienia E60 , jaki silnik polecacie , zaznaczam że 90 % jezdzę w mieście (korki i krótkie odcinki ), jak najbardziej może być benzyna. Myślałem o 520i lub 525 i , lub diesle 520 lub 525...Dzięki za info
Opublikowano
Pstryk i sugeruję na taką jazdę benzynę - bezdyskusyjnie. Diesla zarypiesz ciągle niedogrzanego. Coś o tym wiem - bo sam miałem wcześniej diesla i problem bo ciągle na zimnym jeździłem (poza latem). Przy takich warunkach diesel z ekonoma robi się studnią bez dna - spalanie nie jest niskie a i ewentualne komplikacje z osprzętem też swoje kosztują. Jak chcesz oszczędnie to dobry monter i śmigasz na LPG.
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
ja proponuję 3.0i taki jak mam ,zero problemów z benzyniakiem a jak miałem diesla to non stop coś

Nie ma tutaj ikonki "polecam" jakby była to bym kliknął :) Silnik nie nastręcza problemów.

Też mam 3.0i jestem bardzo zadowolony. 231 PS jest czym depnąć - a ciąg ma dopiero od 3.000 rpm. Miło patrzeć jak wskazówka szybuje wysoooko.

Pamiętaj, że w wiekszości benzyny z lat 2003-2007 mają silniki R6 (i nie ważne czy to 520i czy 530i) więc za wiele mniej nie spalą a różnicy w mocy jest około 50PS.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.