Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam radio buissnes kaseta z duzym lcd i komputerem w radiu e39.Mam opcje speed volume skala jest od 1-6.Jak to dziala dokladnie pytam osoby ktora wie na 100% i zna dokladny sposob dzialania...U mnie na 1 i na 6 nie ma zadnej roznicy muzyka nie zmienia sie z predkoscia auta...
Opublikowano

Powinna się zmieniać.

Speed volume oznacza po prostu, że wraz ze wzrostem prędkości głośność radia powinna zostać odpowiednio zwiększona, aby relatywne odczucie głośności nie zostało zmienione. Działa to oczywiście stopniowo.

1 oznacza najmniejszą różnicę i progresywność podgłośnienia, 6 oznacza największą progresywność.

Opublikowano
Powinna się zmieniać.

Speed volume oznacza po prostu, że wraz ze wzrostem prędkości głośność radia powinna zostać odpowiednio zwiększona, aby relatywne odczucie głośności nie zostało zmienione. Działa to oczywiście stopniowo.

1 oznacza najmniejszą różnicę i progresywność podgłośnienia, 6 oznacza największą progresywność.

Ok rozumiem lecz u mnie to nie dziala :( sprawdzalem juz na kazdej skali z kazda predkoscia i nie dziala.Chyba ze trzeba to poprostu jakos aktywowac jak np czujnik deszczu...

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...