Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E30 touring 89r.

Witam, w książce nie znalazłem, na forum tez nie. Zepsuł się zamek maski przedniej. Nie zamyka się. Nie miałem już dziś czasu zabrać się za to, tylko rzuciłem okiem. Jest on nieźle schowany i nie wiem jak się za niego zabrać. Jak ktoś zaliczył wymianę zamka proszę o krótki opis:) Dzięki, pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może po prostu linka od otwierania maski nie cofa się. Sprawdź tej rącznik nie da się popchnąć... Tak ma mój tata, po pociągnieciu odepchnąć spowrotem do pozycji wyjasciowej. Nie robiliśmy jeszcze nic z tym ale pewnie albo zamek do posmarowania albo linka do wymiany.
Opublikowano

Problem rozwiązany. Zamek w środku był bardzo skorodowany i żaden z elementów się nie poruszał. Wymieniłem na używkę w dobrym stanie. Żeby wyjąć zamek musiałem zdemontować żarówkę długiego światła i wyszedł bez żadnego problemu.

Teraz jeszcze muszę uporać się z cieknącą nagrzewnicą...:(

Opublikowano
nagrzewnica jest już na swoim miejscu. Układ zalany, odpowietrzony. Wszystko na cacy. Jeszcze parę spraw "kosmetycznych" i tchnę w touringa drugie życie:)