Skocz do zawartości

wymiana całego fotela czy tylko oparcia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, sprawa wygląda natępująco: mam dziure w tapicerce fotela ok 3,5 x 2 cm w oparciu - fotel kierowcy z brzegu przy drzwiach (miejsce najbardziej narazone przy wsiadaniu i wysiadaniu), czy da się w prosty sposób wymienic tylko górną część fotela, nie wyjmując go, i nie wymieniając całego???

Tapicerka welur, pozostałe fotele mam w stanie idealnym i chcialbym miec takie wszystkie a ta dziurka wpływa na estetyke...

Opublikowano

Da się to zrobić bez wyciągania fotela z auta (choć to zajmuje chwilkę - tylko dwie śruby - a jest zdecydowanie wygodniej).

Można wymienić same poszycia/poduszki - osobno siedzisko i oparcie.

Przerabiałem u siebie, a podmieniałem i siedzisko i oparcie z fotela pasażera do fotela kierowcy.

Opublikowano
aha czyli, moge kupic samo oparcie fotela pasazera i podmienic je z tym od kierowcy? musze byc pewny... nie ma roznicy miedzy wyprofilowaniem foteli, montazem i bedzie pasowac?
Opublikowano

Nie ma żadnej różnicy. wiem bo swego czasu sam dokonywałem takiej podmianki ;)

Podejdzie to bez problemu.

pozdro